Следва

Истории от живота: прочутата коронационна рокля на Елизабет II

Кейти Холмс в страхотно интервю: "На 41 знам какво искам и го постигам сама"

Ако Кейти Холмс беше котка (вероятно много грациозна), днес щеше да живее четвърти или пети живот. На 41 години, тя се радва на лична и творческа свобода, играе във филми и на сцената, отглежда дъщеря си и е на път да направи втория си филм Rare Objects. Тя е независима жена и се гордее с това.

Celebrities преди 3 години

Най-малкото от пет деца в семейството, Кейти Холмс израства в Толидо, Охайо, а през 1996 г., когато е на 17, тя и майка й Кейтлин заминават за Холивуд. Две години по-късно младата актриса получава ролята на Джоуи Потър в младежкия сериал "Кръгът на Доусън“, което променя всичко: Кейти не само се събужда известна на следващата сутрин, но и се превръща в идол на всички момичета в страната.


Топ и пола Miu Miu; на дясната ръка гривни Хари Уинстън; на лявата - часовник и бижута Chanel; гривна Cartier (собственост на актрисата)

През 2005 г. мацката с фотогенично и сладко лице участва в екшън филма "Батман: Началото“ и сатиричната комедия "Те пушат тук“, година по-късно се омъжва за Том Круз, седем месеца след като е родила дъщеря им Сури. В този момент популярността буквално се стоварва върху нея. И почти я смазва. 


Яке, Alexandre Vauthier

Прескачаме в 2012 година. Холмс се развежда с Круз и се премества в Ню Йорк с 6-годишно дете на ръце. Папараците я следват по петите ("За да излезем на разходка в парка, ставахме  в 6 сутринта“), но Кейти решително гради нов живот. Погледнато от днешната перспектива, по всичко личи, че госпожа Холмс е успяла да постигне своето: възползва се по най-добрия начин от цялата свобода и размах, които предлага Голямата ябълка, ангажирана е непрекъснато, но по начин, който й харесва, социално активна и заобиколена от приятели е. Близките й хора казват, че е нещо обичайно да получат от нея съобщение: "Искаш ли да отидем на този курс по бокс? Клубът е в Уилямсбърг, курсът води еди кой си... " Абсолютно уверена в убеждението си, че животът трябва да бъде живян точно както ти харесва, без компромис, тя е на върха на кариерата си, и като актриса - очакваше се филмът с нейно участие The secret: Dare to dream да излезе по кината в САЩ през април, но премиерата се забави, и като режисьор - вторият й проект "Редки обекти" се работи, като реализацията е предшествана от месеци търсене на финансиране. Междувременно Сури (Холмс нарича дъщеря си "моето дете ”) е на 14 години и расте силна, любознателна, стилна и повече от симпатична. 

За срещата ни за обяд (споделя интервюиращата колега от InStyle) актрисата пристига в пастелна мини рокля, черен чорап и обувки на висок ток.  Косата е събрана на опашка, привързана с лилав ластик на заем от Сури. Кейти има силен смях, шегите й са пълни със сарказъм, а по пътя към масата ни дори започва да танцува. 


Палто, Valentino

Преди срещата ми написа, че ще се появиш бляскаво като Дженифър Лопес на финала на Super Bowl. Кога за последен път се появи някъде по този начин, все едно си Джей Ло? 
Аз обичам партита с танци. Всъщност всяка сутрин правя по едно в опита си да събудя детето, но тя се съпротивява яростно. Винаги съм готова за танци, трябват ми само чифт наколенки и нещо от Versace, и готово, ето ме Джей Ло. 

Наскоро очарова всички ни, когато те засякоха на улицата в кашмирен сутиен и жилетка отгоре - този кадър предизвика фурор - естествен, много елегантен и страхотно секси. Изглежда това е по-близко до твоето реално Аз? 
Тази снимка наистина вдигна много шум, въпреки че всичко на нея изглежда доста по-лъскаво, отколкото е в действителност. Честно казано, в онзи момент наистина хващах такси на Шесто авеню, поради факта, че не мога да се науча как да използвам Uber... Ясно е, разбира се, че като сте публична личност, винаги сте обект на внимание. За първи път разбрах това, когато снимах "Кръгът на Доусън“: по-малко от година мина от завършването на гимназията, а вече ни знаеха навсякъде. Разбира се, светът по онова време беше различен - нямаше толкова много папараци и хора със смартфони. Но все пак усетих ясно, че всички ме гледат различно, което беше особено чувство. Сега последното, на което държа, е да съм известна, искам да съм просто човек. Вече вярвам, че трябва да бъдете мили, просто защото това е прекрасно и човешко, а не защото искате останалите да ви харесват, например. 

Дълго време ли ти отне да намериш истанската Кейти? 
Докато сте млади, вие сте фокусирани върху това, което другите мислят за вас, но по-късно настъпва моментът, в който разбирате, че искате да се справяте сами, независимо с какво. Усещам, че съм достигнала до този етап. През 90-те, след всеки дубъл си задавах въпроса: "достатъчно ок ли беше?" Постепенно всичко се промени, защото изградих самочувствието си. Вече не очаквам някой да каже: "Страхотна работа!“, много по-загрижена съм от въпроса: "Какво искаме да постигнем?“

Как ти се отразява всичко това - да управляваш изцяло живота си и сама да решаваш всичко?
Както с всичко останало - на вълни. Просто животът е устроен така - вълнообразно. Съвсем конкретно, в рамките на деня, сутрин към 10-11, си мисля: супер идея, ще я осъществя! По обяд е друго: не понасям тази професия, посредствеността в нея и пр. А в три следобед: хоп, правя го и се получава!

Напоследък доста често те засичаме, това няма нищо общо с изолираността ти преди години?  
Да, и така ми харесва много! Взимам часове по танци на Бродуей, ходя на театър, правя йога, тренирам бокс, посещавам клуб за книги. Когато всеки ден имате 25 интересни точки в разписанието, няма шанс да се изолирате. Обичам ритъма на живота в Ню Йорк - той е идеален за Сури и мен. И знаете ли какво още открих? Близо до къщата ми правят масаж на краката, от рано сутринта чак до полунощ. Това е Ню Йорк!


Рокля Donna Karan New York; комбинезон La Perla; обувки Manolo Blahnik; колие Turner & Tatler от Синди Чаплин; колие Luna & Stella

Винаги ли си искала да живееш тук?
Да. Първият ми филм "Ледена буря“ се снима в Ню Йорк; по това време още бях в училище. Мама и аз се настанихме в хотел. Спомням си, че ходех с нея из града след вечеря и си мислех: искам да имам апартамент тук, искам да живея тук.

Местиш се тук през 2012-та, след развода, какво си спомняш от онзи период? 
Беше тежко време. Имах малко дете, журналистите следяха всеки наш ход. Много напълно непознати тогава станаха мои приятели и ми помогнаха много. Спомням си един момент, който ме докосна до сълзи. Сури беше на 6 или 7, оставих я при приятели и отидох на балет в Линкълн Център. В 22:00 тя ми се обади: "Мамо, можеш ли да ме вземеш?" Хванах панически такси, минах и я взех, а по пътя тя заспа. Когато пристигнахме у дома, шофьорът стана и ми отвори вратата, за да не я събудя, и качи детето до апартамента. Този човек беше толкова мил с нас, разбирате ли защо обичам този град.

Виждала съм Сури веднъж, но ме порази нейната откритост. Откровено, какви са целите ти като майка?
Основната ми цел винаги е била да науча дъщеря си да бъде себе си, да бъде самоуверена и способна да се справя с всичко. Тя израсна много силна. Ако се заеме с нещо, ще работи по него, докато не усети, че е постигнала максимума и едва тогава ще се заеме със следващото нещо. Тя умее да се мобилизира и да работи усилено.


Блейзър Brunello Cucinelli; риза The Row,  Сутиен Аракс; шал Michael Kors; часовник Hermès; Гривни Tiffany & Co .; пръстен Търнър и Татлер от Синди Чаплин; обеци - собственост на актрисата 

А пред себе си какви цели поставяш? 
Акцент са моите собствени проекти, търсенето и намирането на добри сценарии и работата по тях. Иска ми се да разказвам истински женски истории, истории за сблъсъците в живота. "Редки обекти" е точно такава история. Това е филм за момиче, преминало през много изпитания.

Кога почувства, че нещата се получават и вече имаш посока, която може да се нарече твой собствен бизнес? 
Rare Objects бяха на етап проект в продължение на цели 4 или 5 години. Попитах за мнението им хора, на които държа, а те ми отговориха, че не е достатъчно добро. Беше болезнено. Мислех си: "Добре, де, но не може ли конкретно? Кое не е наред? Кажете ми нещо полезно, не просто критикувайте!“ Истината обаче е, че когато ми кажат Не, аз не спирам, продължавам да работя и да се движа напред. Когато най-накрая получих зелена светлина, звъннах на баща ми, който каза: "Страхотно! Животът е пътешествие, понякога някои неща стават бавно, но това ги прави още по-желани. Много се гордея с теб". Точно това исках да чуя. Знаеш ли, казват, че няма начин да опознаеш себе си, преди да навършиш 40 години. Аз съм на 41, видях и преживях много, и много повече вярвам на себе си, отколкото на мнението на другите.


Яке, Alexandre Vauthier (на леглото). Перлени обеци и чсовник, Chanel Fine Jewelry, Гривни, Tiffany & Co. and Cartier -собственост на актрисата

Сериозно ли, цели 41? 
Както казах на един приятел: "Познай от какво се разстройвам най-много сега? Старите номера вече не минават." Аз съм пето дете в семейството, така че бях най-малката и сладка. Обаче един ден се събуждаш...

И нанасяш пет серума!
Всъщност слагам лосион. Харесвам козметиката Dr. Barbara Sturm - средства с хиалуронова киселина, овлажняващи кожата, особено крема за лице на тази марка. Въпреки че и това не спасява много. 


Хиалуроновата киселина, супергероят на нашето време


Да, много е странно да се чувстваш като дете, а в същото време да виждаш, че лицето и тялото ти... да речем, започват да те предават. 
Наистина е странно! Аз свикнах да ходя без грим, особено в младостта ми. А сега си мисля: "Боже мой, наистина трябва, а и искам да направя всичко това с лицето си, да сложа грим, да съм хубава!“

Изглежда че малката Кейти Холмс дори не е подозирала какъв труден път я чака? 
Винаги съм искала приключения и ги получих, при това продължават. В живота непременно трябва да има и радост, и болка, и загуба, и покой. Не можеш да кажеш: ако можех да се върнеш, бих искал в живота си да имам само радости, защото няма как да се случи. Никой не може да се измъкне от този кръг, а и не бива. Защото със сигурност нещо ще липсва... 

Кейти Холмс е звездата на In Style за април 2020, интервюто е първоначално публикувано в американското издание на списанието. 

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.