Следва

Кино на открито в двора на Гьоте-институт

Гордън Рамзи се завръща и ни поднася още по-дръзки приключения в глобалната кулинарна експедиция "Гордън Рамзи: Кулинарният Изследовател"

Този път Рамзи се отправя на пътешествия и пиршества в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана

Movies & TV преди 3 години

Гордън Рамзи затяга връзките на ботушите си, грабва ножовете си и поема отново на път във втори сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“, който ще се излъчва премиерно по National Geographic този септември. Изкусният шеф-готвач и "Айрън Мен“ атлет, отличен с множество звезди "Мишлен“, продължава приключенията си по света в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде излъчена в 172 държави на 43 езика. Втори сезон проследява вълнуващите приключения на Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна.

"Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история“ – казва Рамзи. – "Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас.“

Гордън Рамзи пътува и пирува из Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана, поема към още по-диви места и отвъд заучените рецепти, за да изследва световната кухня. Той предприема пътешествия до сърцето на местата, които посещава, изкачва планини, бори се с 3-метрови вълни, издържа на минусови температури и си проправя път през дивата пустош, за да открие някои от най-добрите съставки на света. Рамзи рискува живота и крайниците си в най-смелото си приключение досега, като плува във води, населени от големи бели акули, включва се в традиционно бягане с бикове и много други, за да постигне превъзходни кулинарни резултати.

Под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуването си, той взима участие в кулинарни обичаи и научава повече за изкусителните деликатеси и свежи вкусове, уникални за различните региони. Всяка съставка, която събира, всяко ястие, което опитва и всеки човек, с когото се среща, ще го вдъхновят да създаде съвсем нови рецепти, които да представят същността и сърцето на дадената култура. Всеки епизод завършва с предизвикателство, което Рамзи си отправя. По време на голямо финално готвене, той се изправя редом с кулинарна легенда от дадения регион и заедно готвят за местни хора, с които се е запознал по време на пътешествието си.

Част от приключенията, кулинарни и други, които Гордън ще преживее този сезон, включват:

- Да рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра;

- Да се гмурне смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти;

- Да скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка;

- Да разучава индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди;

- Да се отправи на пътешествие с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци;

- Да се хвърли в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите;

- И да се бори с вълните, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море.

"Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ е продуциран от Studio Ramsay за National Geographic. За Studio Ramsay, изпълнителни продуценти са Гордън Рамзи, Лиса Едуардс и Джон Крол. За National Geographic, изпълнителен продуцент е Бетси Форхан, вицепрезидент на продукцията е Кевин Тао Мохс (Kevin Tao Mohs), а изпълнителен вицепрезидент на National Geographic за документални продукции е Джеф Даниълс.

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.