Кой, ако не Роналдо, да стане първият футболист-милиардер в историята

Кой, ако не Роналдо, да стане първият футболист-милиардер в историята

Факт, португалецът успя!

Докато едни губят статуса си на милиардери, други точно пристъпват в заветната категория. Отличници в премерването на... милиарди, разбира се, са колегите от Forbes, които в поредната си, най-нова класация на най-богатите хора в света, класират и 35-годишният нападател на Ювентус и на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо, като го определят като първия в света футболист, заработил в кариерата си милиард долара.

Доходът на спортиста за 2019-та възлиза на 105 милиона долара. Така, той заема четвърто място сред най-високоплатените звезди на база годишния си приход, като се подрежда веднага след собственичката на бюти-империята Кайли Дженър (590 милиона), рапъра Кание Уест (170 милиона) и тенисиста Роджър Федерер (106,3 милиона).


Forbes лиши Кайли Дженър от титлата "милиардер"


Това, което знаем, е че от общо изработеното, 650 милиона идват от заплати и премии, свързани с футболната игра, останалите пари са приходи от реклами.


Зад гърба си Кристиано има доживотен договор с Nike, по силата на който получава 20 милиона долара всяка година, както и солиден контракт за реклама на шампоана Clear. Рекламира още банки, най-вече Banco Espirito Santo, веригата ресторанти за бързо хранене KFC, лице е на италианския бранд Armani. През миналата година футболистът е публикувал в инстаграм 49 спонсорирани поста, всеки от които му е донесъл по около 900 000 евро.

Forbes отбелязва, че Роналдо е третият в историята спортист, изкарал милиард долара преди да се пенсионира. По-рано същото успяват до постигнат голф-състезателят Тайгър Уудс през 2009 година и боксьорът Флойд Мейуедър през 2017-та.


Сгоден ли е Кристиано, не е ли сгоден?!?!


 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.