Следва

Fashion Starter: как Мерилин направи диамантите "известни"

Trend Report: бъди устойчив, облечи се в рафия!

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2020-та

All fashion преди 3 години

Dior

Една от особено интересните текстури, които наблюдаваме на подиума за Пролет/Лято 2020-та, е тази на рафията. Изсушените палмови листа се появяват в редица визии, част от почти всяка една дизайнерска колекция, а видът й е горещо приветстван не само заради нестандартната естетика, която по непретенциозен начин усложнява вида на роклята, придавайки й ново звучене, но и заради устойчивостта. Тъй като рафията е изцяло естествен продукт, готов за употреба без почти никаква обработка, а видът и текстурата й позволяват повече от едно приложение, тя е уместно попадение за индустрията по пътя към по-устойчива и зелена продукция.

Chanel

Чантите от рафия вече като че ли неизменно присъстват в летните дизайнерски колекции, моделът на Jacquemus първи идва наум от примерите, а след това са имената на Celine и Stella McCartney. Ако аксесоарите са естествено приложение за рафията и производните й по вид материали, то употребата им при по-сложни дизайни е превратната точка, превръщаща вида в дизайнерски. Ръчно изработените ресни и декорации звучат по съвсем различен начин, именно благодарение на луксозните прочити на Dior, Oscar de la Renta и дори Chanel, при които вечерните рокли в сложна ръчна изработка са естествено решение за рафията - богати текстури, луксозни силуети и издържана в неутралната гама палитра.

Oscar de la Renta

Dolce&Gabbana

Gabriela Hearst

Issey Miyake

Jil Sander

Kenzo

Simone Rocha

Stella McCartney

Area

David Koma

Dries Van Noten

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.