Следва

Кралски дрескод: чантите на Кейт Мидълтън, 10-те й най-любими

Средиземноморската разходка на Chanel

CRUISE 2021

Runway преди 3 години

Круизната колекция на Chanel за 2021 бе представена за първи път дигитално заради все още развиващата се световна пандемия и ограничителните мерки. По план дефилето трябваше да се случи в Капри, с грандиозен сетинг, както подобава и по маниер, по който публиката на къщата е свикнала да бъде ухажвана. За съжаление обаче плановете подлежат на драстична промяна и вместо на спиращия дъха остров, колекцията е заснета в студиото на бранда в Париж - дело на фотографа Карим Садли. Фонът на кадрите наподобява залез в Капри, а самата колекция е озаглавена "Средиземноморска разходка".

По думите на самата Виржини Виар, Креативен директор на къщата, дрехите в колекцията напълно отговарят на замислената дестинация - те са леки, лесни за носене и стилизиране сами по себе си с други дизайни, но и перфектен комплимент едни към други с останалата част от колекцията. Така наблюдаваме бански костюми, носени вместо бодита под красивите Chanel жилетки, разкроени панталони, фини плетива, миди и мини поли, както и неминуемите туидени сака, иконичен елемент за къщата, този път преразгледани в лек памучен плат, подходящ избор за топлата лятна дестинация.

В колекцията отсъстват всякакви тежки и задължаващи елементи - цялостното внушение е именно релаксирано и хармонично с посоченото настроение, а единствените вечерни дизайни са шифонените прозрачни топове и рокли, ефирни в своето изпълнение, както и ламе мини wrap рокли, свободолюбиви въпреки привидно вечерната естетика.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.