Средиземноморската разходка на Chanel

Круизната колекция на Chanel за 2021 бе представена за първи път дигитално заради все още развиващата се световна пандемия и ограничителните мерки. По план дефилето трябваше да се случи в Капри, с грандиозен сетинг, както подобава и по маниер, по който публиката на къщата е свикнала да бъде ухажвана. За съжаление обаче плановете подлежат на драстична промяна и вместо на спиращия дъха остров, колекцията е заснета в студиото на бранда в Париж - дело на фотографа Карим Садли. Фонът на кадрите наподобява залез в Капри, а самата колекция е озаглавена "Средиземноморска разходка".

По думите на самата Виржини Виар, Креативен директор на къщата, дрехите в колекцията напълно отговарят на замислената дестинация - те са леки, лесни за носене и стилизиране сами по себе си с други дизайни, но и перфектен комплимент едни към други с останалата част от колекцията. Така наблюдаваме бански костюми, носени вместо бодита под красивите Chanel жилетки, разкроени панталони, фини плетива, миди и мини поли, както и неминуемите туидени сака, иконичен елемент за къщата, този път преразгледани в лек памучен плат, подходящ избор за топлата лятна дестинация.

В колекцията отсъстват всякакви тежки и задължаващи елементи - цялостното внушение е именно релаксирано и хармонично с посоченото настроение, а единствените вечерни дизайни са шифонените прозрачни топове и рокли, ефирни в своето изпълнение, както и ламе мини wrap рокли, свободолюбиви въпреки привидно вечерната естетика.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia