Следва

Свещената тайна за сияйна кожа от Biologique Recherche

4 суперсили на спиралата за мигли, от които да се възползваме

I could stop buying make-up but I'm not a quitter.

Face преди 3 години

Спиралата за мигли е един от най-популярните продукти декоративна козметика на всички времена - съгласете се, че можем и да минем без хайлайтър на ежедневна база, но без спирала съществуването е просто немислимо.

Как една малка тубичка, която разнасяме почти навсякъде със себе си, може да преобърне начина, по който изглеждаме, възприемаме света, а и той нас? Събираме ценни знания за нейно величество спиралата и всичките й суперсили, които си заслужава да овладеем, в редовете по-долу:


Най-продаваните бюти продукти на всички времена


Формата на очите
Вероятно никога не сте обръщали особено внимание на тази тема, но всъщност е от изключителна важност да променяте количеството продукт върху четката в зависимост от това кои мигли почернявате. Във външния край на очите например, следва да се нанася по-обилно количество - това ще издължи визуално формата на окото. Особено изразително трябва да е нанасянето на спирала върху средните снопчета мигли, защото това прави погледа в пъти по-изразителен; ако пък искаме да придадем "по-отворен" вид на очите си, оцветяваме с акцент върху долните мигли.

Не се страхувайте да експериментирате: използвайте различните варианти, за да се убедите кой е най-подходящ за вас. Възможно е да ви звучи като нещо съвсем незначително, но в действителност е от голямо значение.

Обърнете внимание на формата на четката, която използвате: удължаваща, уплътняваща, за обем - всъщност, тези дефиниции се отнасят повече до четката, отколкото до самата спирала. Имате нужда да извиете и удължите миглите? Изберете извита четка, за обем - овална или права, за допълнителна дължина - конусовидна, за подчертано палав поглед изберете четка с много разнопосочни връхчета и обла форма.


И от Anastasia Beverly Hills пускат спирала


Цветът на очите
Цветът на очите може да бъде подчертан от оттенъка на спиралата, която използваме. Основната идея е, че за да подчертаем даден цвят, трябва да нанесем същия до него - по този начин "размиваме" границите и основният цвят изглежда много по-наситен. Съответно, ако очите ни са кафява, трябва да използваме кафява спирала; ако сме синеоки - синя, зеленооки - зелена. Тази техника ще направи погледа далеч по-благ, ще подсили цвета и визуално ще уголеми очите.

Можем да предприемем и обратния похват: на кафявите очи нанасяме синя спирала, на сините - кафява, на зелените - лилава. С този контраст цветът на очите изглежда по-ярък и изразителен. Ако при първата техника крайният резултат е естествена визия, при втората се подгответе за доста впечатляващ финален ефект.

Тенденции в грима
Статистически погледнато, към днешна дата нещата стоят така: с една спирала можем да постигаме поне две много тренди грим-визии. Първата е "spider legs" - заимстваме я от модния подиум, където властва вече няколко сезона поред. Как я прилагаме? Нанасяме спиралата на слоеве, изчаквайки внимателно всеки да изсъхне; нужно е да почерним и горните и долните мигли с помощта на удължаваща спирала, така че да не изглеждат къси, а дълги и фини като краката на паяк - оттам и името.


Charmed by LA BIOSTHETIQUE Paris, мечтаната грим колекция


Втората много модерна интерпретация на добрата стара спирала включва употребата на яркоцветни формули: розови, червени, сини, виолетови и яркозелени. С тях също можем да постигнем ефекта "spider legs", но и просто да оцветим миглите си за крещящ look-at-me-now ефект. Главната особеност при този похват е да не прекаляваме с другите елементи от грима.

Специални случаи
NB! При избора на спирала обмислете характерните особености на очите, миглите и структурата на клепачите. Неслучайно съществуват толкова много и различни опции за спирали на пазара. Да, удължаващата и спиралата за обем са безпогрешен избор, но при всички други не сме застраховани от грешки. Първо правило: спиралата с ефект на изкуствени мигли оставяме само за вечерни излизания - формулите им са непригодни за през деня.

Ако в ежедневната си комуникация работите много с лицевите експресии и/или държите на добрата хидратация на клепача, опитайте термичната спирала - отмива се единствено и само с доста топла вода (можете дори да плувате с нея). Формули със съдържание на силикон са перфектни за визуално удължаване на миглите, като също така имат способността да разделят всеки косъм много прецизно. В допълнени към това, също и забравяме за отпечатъците, които често оставяме около очите.

 


Beauty Starter: Ивелина Чоева, child of the Universe


Преди време се запознахме с най-използваните и продаваните спирали на всички времена (припомняме ТУК), как използвате вие?

More Face