Следва

Олимпия Ле-Тан и още около 60 души от екипа на Marc Jacobs загубиха работата си

Кралски дрескод: чантите на Кейт Мидълтън, 10-те й най-любими

С почти неограничени финанси, Кейт Мидълтън може да си позволи да си купи всичко. Включително каквито й хрумне аксесоари. Тя обаче си харесва точно 10 конкретни модела и не ги сменя по никакъв повод.  

All fashion преди 3 години

Херцогинята на Кеймбридж е известна с модните си повторения: ако хареса нещо, може спокойно да го използва два, три или дори повече пъти. Същото важи и за чантите. И тук, както в случая с тоалетите, Кейт Мидълтън има своите безусловни фаворити.


Чанти Anya Hindmarch 
В първите години на брака й с Уилям, когато Катрин едва започваше да оформя стила си като член на монархическото семейство, тя допълваше тоалетите си главно с чанти на британската марка Anya Hindmarch. Сред ексцентричните колекции на Аня (с очи, емотикони и пържени яйца вместо закопчалки, например) херцогинята намери чудесни, идея по-консервативни модели, които идеално се вписват в контекста на протоколното й обличане. 


Херцогинята на Кеймбридж с чанта Anya Hindmarch на кралското турне в Канада, 2011 г.


Кейт Мидълтън с Anya Hindmarch "Марано“ на Scott-Amundsen Centenary Race, 2012 г.

Твърдият клъч Marano, например, повтаря формата на любимите шапки "таблетка“ на Мидълтън, а златният кант е в хармония с малкото бижута и детайли по дрехите й. Чантата Shell Frame пък, идеално пасва на жакетите на Кейт, деликатно привличайки вниманието с металните си акценти. Любимата на херцогинята чантичка-портмоне или везикула на Хиндмарх - Bespoke Maud, я придружава константно на кралски събития и важни приеми, което е разбираемо. Аксесоарът е малък и почти невидим, като отлично допълва цялостното внушение.
.

Кейт Миддлтон с Anya Hindmarch (Shell Frame Clutch) в Дарвин, 2011 год.


Кейт Мидълтън с Anya Hindmarch Bespoke Maud на кралско събитие през 2012.

Последният цитиран модел се превърна в своеобразна визитка на Катрин: дори инициалите й бяха бродирани върху него. По-късно Bespoke Moud се оказва наличен в набора любими аксесоари на почти всички британски жени, чието име започва с английската буква “C”: Carolyn, Candice, Cassidy... А когато Anya Hindmarch стартира производството на модела с различни букви, той се превърна в един от най-популярните в света, заставайки до емблематичните чанти на Хермес - Биркин, на Диор - лейди Диор и на Гучи - Джаки (посветени съответно на Джейн Биркин, лейди Даяна и Жаклин Кенеди).


Да или Не: Зелената Кейт?


Jaeger London, The Kate

Херцогинята с чанта Jaeger в Land Rover BAR, 2016.

Друг клъч, любим на херцогинята на Кеймбридж и така осигурявайки огромен обем продажби на производителя си, е на марката Jaeger, която през 2011 г. облича прислугата в Бъкингамския дворец. Поради капитонираната кожа и минимализма си, The Kate лесно може да се сбърка с чанта Chanel, но струва 40 пъти по-малко и е достъпна за всяка английска домакиня. Катрин посещава френската марка само веднъж, по време на кралска визита в Париж, но иначе носи дребната чантичка на Jaeger навсякъде, съчетавайки я както с дрехи на напълно достъпни цени, така и със скъпи тоалети за по няколко хиляди паунда.

Клъч Jaime Mascaró

Катрин с клъч Jaime Mascaró "Лентата от велур" в Ливърпул, 2012 г.


Вляво: Кейт, облечена в рокля на лондонската марка Temperley и Jaime Mascaró клъч "Black Velvet Hilary" на премиерата на "War Horse", 2012.; Вдясно: Катрин с клъч Jaime Mascaró "в художествената галерия в Дълич, 2012 г.


Вляво: Херцогинята с клъч Jaime Mascaró "Лентата от велур" на изложбата на Люсиен Фройд, 2012 г.; Вдясно: бременната Кейт Мидълтън с клъч на Jaime Mascaró на откриването на студията на Warner Bros. в Уотфорд, 2015. 

За тържествени поводи Кейт Мидълтън традиционно се "спасява" с аксесоарите на друга малко известна марка, Jaime Mascaró. Специализирана в производството на класически вечерни и коктейлни чантички и пликове, фирмата излъчва свой бестселър, който се превръща във фетиш за Кейт. Става дума за елегантния черен клъч от кадифе с панделки, наречен "Хилъри". Моделът редовно акомпанира на любимите на Кейт рокли от Александър Маккуин от същата тъкан (например на церемонията за връчването на военните награди Sun), както и на дрехите на друга предпочитана от Катрин британска марка за вечерни облекла - Темпърли Лондон (примерът ни е от премиерата на War Horse в британската столица). Друг коктейлен модел - Suede Ribbon, е с Катрин не само на вечерни приеми, но и почти непрекъснато през първата й бременност. Ненатрапчивият сладък дизайн стои прекрасно на бъдещата майка, "придружавайки" всеки неин тогавашен тоалет - от плисираната рокля до туиденото палто. 

Alexander McQueen, Box Clutch 

Катрин с чанта на Alexader McQueen на вечеря на SportsAid през 2013 г.


Вдясно: Кейт Мидълтън с клъч на Alexander McQueen на честването на годишнината от царуването на Елизабет II, 2012.; Вляво: Херцогинята в Лондон с рокля на Temple Inn и чанта на Alexander McQueen, 2012 г.

Когато херцогинята на Кеймбридж държи да направи впечатление, тя грабва в ръка червения box клъч на Александър Маккуин, като резултатът винаги е фантастичен. Ето например как оживява споменатата по-горе дантелена рокля на Temperley London, след като съпругата на Уилям я комбинира с този ярък акцент при повторното й обличане. Същата "кутийка" Кейт Мидълтън използа и с напълно монохромни тоалети, разбира се, когато говорим за алени нюанси. Спомняте ли си великолепния костюм с пола, който Кейт носеше на празненствата за годишнината от царуването на Елизабет II? Надали щеше да изглежда толкова шик без малката заоблена чанта, внушението на която резонира чудесно с шапката на Силвия Флетчър.


Хербарий за сънища от Alexander McQueen


Mulberry, Basewater
Бременната херцогиня с клъч от Mullberry, 2015 г.


Вляво: Кейт Мидълтън с клъч Mulberry по време на кралското турне в Австралия и Нова Зеландия, 2014 г.; Вдясно:
посещение на благотворителната организация XLP, 2015 г.
 

Вляво: Кейт Мидълтън с клъч Mulberry на събранието Place2Be, 2017.; Вдясно: Катрин с клъч от Mullberry в Ислингтън, 2015г.

Кейт харесва и носи аксесоари от родната й Mulberry и преди брака си с Уилям, като тагава предпочита обемни чанти с дръжка за носене през рамо. След като каза заветното "да" на своя принц, Кейт вече няма нужда да носи със себе си документи, книги и бутилка вода. Сега кралските слуги правят това вместо нея, затова Мидълтън премина към по-лаконична версия на марката - клъчът Basewater, изработен от велур (няма съмнение за високото качество на продуктите на един от основните британски етикети). Ясно е защо херцогинята не изостави Mulberry дори след големия рекламен скандал, който избухна когато от фирмата излязоха с рекламни кадри на окачени на портите на двореца Кенсингтън свои чанти, нали? 

Бежови чанти L.K.Bennett

Кейт Мидълтън с клъча на L.K Bennett - Avona в Шотландия, 2014 г.


Вляво; Бременната херцогиня с клъч от L. K. Bennet "Авона" в детския хоспис "Наоми“, 2013 г.; Вдясно: Бременната Кейт Мидълтън с чанта на L. K. Bennet "Avona" на националния парад на скаутите в замъка Уиндзор, 2013 г.

Това, смеем да твърдим, е най-любимата марка на принцесата. Английската Л. К. Бенет има честта да е на краката на високопоставената дама почти всеки път, когато излиза. В допълнение към обувките, Катрин често носи и техни чанти, особено прословутия бежов клъч с издължена продълговата форма. Всъщност става дума за три, много близки по форма и внушение модела - "Авона", "Нина" и "Натали". Първият от тях - гладка и правоъгълна малка чантичка - е обичайното допълнение към текстурирани палта и костюми от кашмир на Катрин. Вторият - квадрат от кожа - придружава нежните й рокли в пастелни цветове. Третата на свой ред - по-необичайна и богато украсена - херцогинята носи в комбинация със скъпи костюми или добавя лукс към леките си въздушни рокли. 


Кейт Мидълтън с L.K Bennet "Нина" клъч на обяд в подкрепа на фондация "Анна Фройд", 2016 г.


Вляво: Катрин с клъч на L. K. Bennet "Нина“ в Кралския колеж по акушерство и гинекология, 2017г.; Вдясно: Кейт Мидълтън с чантата L. K. Bennett "Нина" в Лутън, 2016 г.

Всеки от трите модела е печеливша опция за тези, които не харесват натрапчиви акценти и се притесняват от деликатния момент на комбиниране на аксесоарите с дрехите. Твърде вероятно е, ако нямаше риска да бъде упрекната, че носи нсе едно и също, Херцогинята да държеше в ръка всеки път само и единствено тях. Всъщност, освен факта, че дребните сладки чанти на L. K. Bennet пасват на абсолютно всеки тоалет, те са компактни, т.е. идеални за опаковане във всеки кралски куфар за всяко кралско пътуване. Нещо важно за потенциалната следваща кралица, като знаем колко оскъдно е времето й. 


Херцогиня с клъча на L. K. Bennet "Натали" в Корнуол, 2016 г.


Вляво: Херцогиня на Кеймбридж с L. K. Bennett "Натали" чанта на фестивала в Дерби през 2011 г.; Вдясно: Катрин с чантата на L. K. Bennet "Натали" по време на кралско посещение в Северна Америка, 2011 г.


Вляво: Кейт Мидълтън с чантата на L.K. Bennet „"Натали" на мач на поло, организиран от Фонда на принцовете Уилям и Хари, 2011 г.; Вдясно: Кейт Мидълтън с L.K. Bennet "Натали" се вкопчиха на сватбата на Зара Филипс и Майк Тандал, 2011 г.

Stuart Weitzman, Muse
Между другото, когато пътува, Кейт Мидълтън обича да си носи и модела на марката Stuart Weitzman "Muse", наличен в няколко цвята и материи. Тази чанта, отдалеч неразличима от модела на L. K. Bennett "Avona", хармонира добре със стила на Кейт. Ние лично я намираме за леко натрапчива и остаряла като естетика, но пък дотолкова сме свикнали Кейт да излъчва увереност по отношение на модните си избори, че дори ни се струва ок. 


Херцогиня на Кеймбридж с клъча на Стюарт Вайцман "Муза" на кралското турне в Канада, 2011 г.


Вляво: Катрин с чантата "Muse" на Stuart Weitzman на Royal Canada Tour, 2011.; Вдясно: Кейт с чанта от Stuart Weitzman по време на кралското посещение в Северна Америка, 2011 г.


Катрин с чанта Stuart Weitzman в Центъра за свободно време в Кенсингтън, 2015 г.


Вляво: Херцогиня на Кеймбридж с чанта на Стюарт Вайцман в центъра на УНИЦЕФ в Копенхаген, 2011 г.; Вдясно: Кейт Мидълтън с клъч на Стюарт Вайцман в Оксфорд, 2012 г.

More All fashion