Следва

Новини за A to Jazz Festival

MELBA #11 с трима българи от световния дизайн

Трима международно признати български дизайнери са забележителните гости на МЕЛБА#11, която ще се проведе на 25 юни 2020 на живо онлайн

Events преди 3 години

Актуални и революционни местни герои на дизайна и техните най-нови проекти отново са във фокуса на МЕЛБА НА ЖИВО: световните Нинела Иванова, която открива нови материи и работи за по-добро “утре” в сферата на биодизайна, Елиа Недков, етичният експериментатор и мултидисциплинарен артист от Майорка и Стилияна Минковска, която разработва алтернативни мебели за раждане и е резидент в Музея за дизайн в Лондон.

Продължаващата нетипична и несигурна обстановка в света позволява на форума МЕЛБА НА ЖИВО да представи тези трима прочути български дизайнера, които живеят и работят в чужбина и отдавна са в списъка с желания на създателите и последователите на любимия роден форум за дизайн. Дисциплините и проектите, които артистите развиват, провокират и изкарват деликатно от комфортната му зона масовия потребител на дизайн.

Онлайн срещата с тримата дизайнери в МЕЛБА НА ЖИВО#11 ще се проведе в платформата Zoom на 25 юни, четвъртък, в 17:00 и е със свободен достъп. Нужна е само предварителна регистрация, благодарение на която публиката ще получи и подсещане преди старта на дигиталния форум. Zoom приложението дава възможност на публиката да стане и активна част в лекциите от МЕЛБА с живи коментари или въпроси към гостите.

НИНЕЛА ИВАНОВА

Tя е изследовател, мислител, експериментатор и стратег на дизайнерски процеси и работи основно в сферата на биодизайна и новите материи. Нинела е отдадена на интердисциплинарните практики и впряга всякакви научни процеси и естествени материали, търсейки възможности за по-благородно бъдеще. Безстрашна и революционна, тя е доктор на науките и е включена в няколко световни изложби заради своя значителен принос за изграждането на материали за мебелната индустрия от възобновяеми източници като бактерии, гъби и плесени.

СТИЛИЯНА МИНКОВСКА

Тя е архитект със сериозен интерес към интериор, продуктов дизайн и фотография. След като спечелва една от четири резидентни места в реномираната програма за млади таланти на Музея за дизайн в Лондон и ражда дъщеря си, Стилияна излиза с алтернативна разработка за вида, функцията и употребата на мебелите в родилните зали. Нейната виолетова серия Ultima Thule представя по-хуманни, по-красиви и с емпатия към майката и процеса на раждането, мебели.

ЕЛИА НЕДКОВ

Той е интериорен и мебелен дизайнер, архитект, моден експериментатор, артистичен директор, куратор и фотограф. Живее в Майорка и последният му проект е етичен нов бранд чанти, чиято поява е провокирана от пандемичната ситуация в света. e.n_bags са стилни, красиви и произведени бавно и майсторски занаятчийски аксесоари. Благодарение на богатия си и разнообразен опит, неговите истории са подобни на магични приказки.

За да не се губи напълно личният и физически контакт в тази извънредна обстановка, организаторите на МЕЛБА НА ЖИВО Studio Komplekt и Fashion Days дават възможност на всички, които се вълнуват от света на дизайна, да получат интересен подарък от български дизайнер по пощата. Бройките са ограничени до 100, затова следете за информация социалните медии на МЕЛБА.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.