Следва

Известни личности на 50+, които изглеждат страхотно по бански

Beauty Starter: Розмари Тишер, 36 going 16

36 going 16...

Celebrity beauty преди 3 години

Че Розмари е повече от красива жена, с прекрасни качества като модел и човек, почти по детски мила и невинна е видно отдалеч. Който и да е работил с нея отблизо обаче по всяка вероятност е останал учуден от едно основно нещо: как така едно от най-известните лица на Ivet Fashion MA е на 36 и същевременно не изглежда и на ден повече от 16?

Повярвайте ни, и ние сме се чудили многократно - дойде моментът да получим своя отговор. Не възнамеряваме да сме многословни, защото Рози обяснява достатъчно за красотата, спорта, пътуванията и домашните маски от рециклирана целина в редовете по-долу>>>

View Sofia: Разкажи ни за най-странния си бюти навик?
Розмари Тишер:
Хаха, добре, да започнем с нещо забавно - поне имам достатъчно истории, с които да се надсмивам на себе си винаги когато правя този новооткрит домашен пилинг. По време на карантината, веднъж купих прекалено много зеленчуци; до такава степен ми беше омръзнало да ям целина всеки ден (листата, не корена), но също така не обичам да изхвърлям храна, та се сетих как като тийнейджърка много често си правех маски за лице сама. Така че започнах да търся в Интернет как мога да рециклирам целината и се оказа, че мога да си измайсторя бърз пилинг от нея - какво по-хубаво!

Да, ухаеш на салата известно време след нея, но съм огромен фен - супер хидратираща е, освежаваща, прави се бързо и е евтина. Начините за рециклиране са два - можете да направите смути с блендера или, ако имате сокоизтисквачка, да използвате остатъка, директно от цедката. (Сокът също е много полезен!)


Хиалуроновата киселина, супергероят на нашето време


Също така можете да добавите няколко капки от масло за лице, което харесвате, или мед, след това я оставяте върху лицето си за няколко минути. Ако бързате, същият ефект се постига и с втриване на маската по цялото лице - като пилинг, гарантирано, лицето ви няма да пострада. Решила съм да използвам целина това лято, ако изгоря и нямам листа от алое вера - мисля, че ще свърши чудесна работа.

V.S.: А за "по-обикновените"?
Р.Т.:
Бюти рутината ми е много базова - това е тайната ми. В Германия израснах в градче, в което по принцип живеят доста заможни семейства - дори в тази част на страната са регистрирани хората с най-високи доходи. Виждах жени на възрастта на баба ми, които купуваха най-скъпата козметика, но състоянието на кожата им не беше никак добро. И двете ми баби - и тази в Германия, и тази в България - всъщност използваха най-обикновени кремове, от супермаркета, много евтини и простички, а кожата на лицата им изглеждаше в пъти по-добре. Това, можете да си представи, остави огромно впечатление у мен. Откакто го осъзнах, се опитвам да използвам колкото е възможно по-малко продукти в дневната си рутина. Също така винаги проверявам състава им и се опитвам да образовам себе си в това да не използвам тежки химически компоненти, защото вярвам, че увреждат кожата в дългосрочен план.

Буквално използвам само розова вода и един крем за лице; ако имам пъпки, включвам и нещо, което да ги изсуши. Това е всичко. Ако съм на плажа, използвам слънцезащитен крем всеки ден, но, извън това избягвам да слагам фактор, защото всеки допълнителен химикал стресира кожата. Предпочитам да нося шапка, да стоя на сянка или дори на изляза по-късно, ако нямам нещо неотложно като ангажимент.

За премахване на грима си използвам кокосова масло - знам, че не е достатъчно ефективно и трябва да се нанесе няколко пъти, за да премахне целия грим, но го предпочитам. Заради работата ми се налага да подлагам кожата си на какви ли не третирания с тежка декоративна козметика - за да я спася от нанасянето на пореден продукт, използвам кокосовото масло.

Когато не съм на работа, се старая да нося колкото се може по-малко грим, защото кожата има нужда да диша. Less is more. More is stress. Проблемът е, че имам много тъкми кръгове около очите, но се старая да не ги покривам абсолютно винаги - кожата около очите е много, много деликатна. Гримирането при мен се изразява в покриването на тъмните петна и околоочната зона, никога не правя full-face покритие; подчертавам веждите си, малко руж и това е.


Beauty Starter: Ивелина Чоева, child of the Universe


V.S.: Красивата и здрава кожа е отговорност колкото на външната грижа, толкова и на грижите, които полагаме за тялото и духа си - сън, хранене, спорт. Вярваш ли в това и е какво се изразява тази вътрешна грижа при теб?
Р.Т.:
Да, така е, но бих казала, че всеки е различен в това отношение - всеки от нас знае колко сън, колко спорт му е необходим, за да се чувства добре. Обичам да спя, така че не излизам много често, не съм по нощния живот - иска ми се, но тялото ми е по-силно от желанието. Ако ми подскаже, че е време за сън, просто го слушам. Не прекалявам с алкохола и кофеиновите напитки. Много от приятелите ми ми се сърдят, защото понякога отменям уговорките ни в последната минута или пък си тръгвам прекалено рано. На няколко пъти дори съм заспивала в нощен клуб, но не ме интересува - тялото ми говори и аз се вслушвам. Полетите, цялото това пътуване и събуждане в 4-5 сутринта за снимки изтощава, затова трябва да компенсирам.

Спортът е важен, в моя случай, гледам да не прекалявам - знам, че звучи странно от устата на модел. Правя кардио и доста упражнения, но нямам строго определен режим. Понякога не стъпвам във фитнеса с месеци, а после идва период, в който съм там всеки ден. Тренирам по-качествено от две години насам, преди това реално не съм тренирала и не съм се занимавала с никакви спортове. Открих, че пилатесът е перфектният баланс, за да се сдобия със стегната фигура, без да се изтощавам излишно. Когато пътувам обаче, не правя никакви упражнения, защото треньорът в случая е много важен, а така и не успях да открия по-добър от българския ми - Теодора. Ако не правя пилатес, ходя във фитнеса и се упражнявам там.

Радвам се, че изградих тази любов към спорта, защото е важен за цялото тяло; прави те щастлив и е добра превенция срещу ранните белези на стареенето, защото снабдява тялото и лицето с повече кислород, но никога не се насилвам да тренирам. Ако не мога да направя нещо и усетя, че повече нямам сили да продължа, просто спирам. Агентите ми ми се смеят, когато говоря така, но въпреки това продължавам да вярвам, че в това да се пренавиваш няма никакъв смисъл - отразява се особено много върху лицето. Никога не бих се измъчвала, за да имам перфектното тяло, а като краен резултат лицето ми да изглежда изтощено - предпочитам да водя активен начин на живот, а видът ми да е свеж и здрав. Вярвам в спорта - на малки и достатъчни дози. Най-важно е да се храним правилно - хапвам от всичко, но почти не пия алкохол.

Вярвам и в друго - ако си добър, мил човек, си личи; завистта, интригите и прочее те състаряват. Има огромна разлика между това да обиждаш и критикуваш някого. Негативността оставя белези, повярвайте ми, трябва да се опитваме да бъдем по-добри всеки ден; да не завиждаме. Знам, че е трудно, особено с наличието на социалнтие мрежи - всеки е там, за да се покаже, да се изфука. Обграждайте се с добри, автентични хора. Грижете се за душите си. Свържете се с природата. Това е най-добрият бюти съвет, който мога да дам - няма крем или грим, който да замаскира грозната душа.

V.S.: Има ли по-универсален бюти продукт от червеното червило?
Р.Т.:
Да, за мен това е спиралата за вежди. Веждите са рамката на лицето, те балансират всички останали черти; никога не грешим, ако решим да ги подсилим. Докато с червеното червило, понякога може да се прекали. Нужен е перфектният цвят за тена и подтона на лицето. Лично аз нямам време да се тревожа за това. Не съм lipstick момиче.

V.S.: Нанасянето на кой продукт от разкрасителния режим те прави мигновено щастлива?
Р.Т.:
Розовата вода, просто няма как отговорът да е друг. Още откакто бях малка, майка ми купува няколко бутилки розова вода по време на ваканциите ни в България. Стигат ми за цяла година, а приятелите ми в Германия винаги ми правят комплименти за кожата и ме молят да им нося от водата. Използвам я като тонер или просто, за да се освежа през деня. Мога да се закълна в качествата й.

Страхотният аромат и хидратиращият ефект, който ми предоставя, ме кара да я нося навсякъде със себе си - да намажа цялото си лице с нея ме прави мигновено щастлива; напомня ми за вкъщи, розовите полета в Казанлък и майка ми.

V.S.: Нещо, което научи за грижата за кожата, от:

От мама: Розовата вода.
От приятелка: Кремът за лице, който използвам в момента - най-добрата ми приятелка използва същия.
Като модел: Всеки е красив, просто трябва да знаем коя част от лицето/тялото си да подчертаем; трябва да познаваме силните си страни и да се гордеем с тях.

И още нещо много важно: НИКОГА НЕ СРАВНЯВАЙТЕ СЕБЕ СИ С ДРУГИТЕ - МОДЕЛИ, ИНФЛУЕНСЪРИ, ФИЛМОВИ ЗВЕЗДИ. АЗ НИКОГА НЕ СЪМ!

V.S.: Помниш ли кога се гримира за първи път?
Р.Т.:
С гримовете на майка ми, докато тя беше на работа. Мисля, че бях на 12, но гримовете й миришеха толкова хубаво...

V.S.: Един съвет, който би дала на 13-годишната теб?
Р.Т.:
Не слагай толкова много продукти по лицето си! Разчитай на вътрешната си красота, обичай се и се приемай такава, каквато си!

V.S.: А такъв, в който би искала да се вслушваш повече сега?
Р.Т.:
Пий повече вода!

V.S.: От известно време насам основен топик в Редакцията ни е превенцията. В режима ти присъства ли стъпка, която е ориентирана към превантивната грижа за кожата?
Р.Т.:
Засега само се информирам. Предполагам, че след 10 години ще имам своя отговор - ще имам възможност да сравня различни резултати и да намеря правилните продукти за себе си.

V.S.: Усещала ли си нуждата от такъв продукт?
Р.Т.:
При мен ситуацията е такава - аз съм на 35 години, а на сет понякога снимам с 24-годишни момичета за таргет група от 20-годишни потребители. За мен това е достатъчно доказателство, че правя нещата правилно.

V.S.: Три продукта, които винаги носиш у себе си?
Р.Т.:
Крем за ръце, коректор и розова вода.

V.S.: Една тайна от козметичната чантичка?
Р.Т.:
Вече нямам тайни, казах ви всичко, хаха!

V.S.: На сет е най-важно...?
Р.Т.:
Да си мил те прави красив.

V.S.: Какво спасява кожата от изсушаване, когато пътуваш?
Р.Т.:
Водата, ябълките, розовата вода и понякога пресен сок от алое вера.

V.S.: Твоята бюти мантра е?
Р.Т.:
Ти си красива!


Бюти навиците на Розмари са като урок по себеобичане, приемане, а оттам и заличаването на първите белези на стареене. Ако обаче нямате същата основа при грижата за кожата, винаги може да подкрепите самочувствието си с доза помощ от приятел. Най-добре е да я потърсим в аванс, разбира се, а не когато вече има нанесени щети. Тук отново опираме до темета на месеца - превантивната грижа. никога не е прекалено рано да започнем да се грижим за първите белези на стареене. За целта, по-добра комбинация от ХК и Глицерин НЯ-МА! Eucerin® Hyaluron-Filler Ултралек хидратиращ гел е подходящ е за всеки тип кожа, включително и чувствителна, с белези или с вече забележими признаци на стареене. Хидратиращият гел се вписва лесно във всяка рутина, а ако вече използваме продукти от серията Hyaluron-Filler на Eucerin®, е чудесно допълнение към цялостната грижа.

И противно на всеобщото мнение, на 20, например, моментът вече да започнем да полагаме анти-ейджинг грижа е удачен, да не кажем задължителен!

Eucerin® Hyaluron-Filler Ултралек хидратиращ гел се предлага в България - онлайн ТУК, както и в по-добрите аптеки - в опаковка от 30 мл на препоръчителна цена 33.97 лв.

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя