Следва

Обвиниха Рийз Уидърспун в мошеничество

"По-добре е да си щастлив, отколкото добре облечен", Айрис Апфел на 101

Модерна, мъдра, шармантна, крейзи, абсолютно нахална и млада, може би не въпреки, а заради своите 101 (от вчера), елегантна до безразсъдност... 

Celebrities преди 1 година

Това е чудото Айрис Апфел ​​- най-възрастната модна икона в света. На 101 тя знае всичко за света, за хората, за модата... и, Слава Богу, го споделя с удоволствие. Четем Айрис, ОТНОВО, в избрани, в случая точно 20 гениални цитата, които, вярваме, ще запомните.

За стила

"Когато забавлението от обличането изчезне, ти най-вероятно вече си мъртъв."

"Животът е досаден и доста сив, защо да не го направите цветен с облеклото си."

"Когато не се обличаш като останалите, не е нужно и да мислиш като тях."

"Непрекъснато ме молят да формулирам няколко стил съвета. Ненавиждам това - нещо, което работи за един, не значи, че ще заработи за друг. Но има една грешка, в която безпрекословно вярвам, когато се отнася до стила - това е да гледаш себе си в огледалото и да виждаш някой друг."

"Колкото и пари да имаш, не можеш да купиш стил. Той е абсолютно инстинктивен."

"Не се обличам за вниманието на околните, правя го за себе си."


Големите любовни истории: Айрис & Карл Апфел


"Ако прическата ти е на място и си с хубави обувки, можеш да облечеш каквото си поискаш и пак да излгеждаш добре."

"Страхотният личен стил доказва, че си любопитен към самия себе си."

"Да бъдеш добре облечен е страхотно, не това не бива да застрашава живота ти."

"Ако твърде рано се опиташ да изградиш собствен стил, просто няма да стане да изглеждаш естествено. Случва се, когато гледаш такъв човек, да ти изглежда все едно е облякъл маскараден костюм, и дрехите му правят по-ярко впечатление, отколкото притежателят им. Вътрешното напрежение в този случай пречи да изглеждате себе си дори в най-идеалния тоалет. Ако се чувствате така - махнете тези дрехи. Винаги казвам: по-добре е да си щастлив, отколкото добре облечен."

"Дрехите не са парцали. Добре направени, те са изкуство."

"Цветът събужда и мъртвите."

За себеопознаването и растежа

"Модата се купува, стилът се притежава. Ключът към стила е да намериш себе си, което отнема години. Няма упътвания за добър стил. Той е начин на себеизразяване и, повече от всичко, поведение."

"Ако не се учиш постоянно, спираш да растеш и затъваш. Твърде много хора се примиряват и просто чакат времето да мине. Разбира се, че става по сложно с годините, но новите преживявания и предизвикателства те поддържат свеж."

"Научаваш с течение на времето, ако си интелигентен, или поне малко остроумен, че няма безплатен обяд. Плащаш за всичко, вярно, по различен начин. Но всичко, и живеенето, и обичането, се базират на един и същ принцип: да се учиш."

"Няма да разбереш кой си всъщност, ако не работиш в тази посока."

"Да имаш индивидуалност, да си различен, изисква усилия. Повечето хора са доста мързеливи. И това е ОК! Искам да кажа, че има по-важни неща от модата. Ако ще ви стресира, да имате усещане за стил, не го правете. Важното е да ви е удобно, да живеете живота си спокойно."

За вдъхновението

"Вдъхновявам се от всичко около мен. И нямам предвид прехласването по някоя пустош или захаросана романтика, която се стеле наоколо. Вдъхновявам се от това, че съм жива, че дишам, че се срещам с хора. От това, че мога да говоря с хората, да правя неща, които искам, и да попивам случващото се. Мисля, че ако повече хора правят така, и модата ще бъде "по-добра".

За годините

"Не виждам абсолютно нищо лошо в бръчкитe. Те са като ордени за кураж."

"Колкото повече остарявате, толкова по-глупави изглеждат опитите да изглеждате по-млади. Никого няма да можете да заблудите. Ако си направите фейслифт на 75, никой няма да ви сметне за 30-годишна. Глупаво е да легнеш под ножа или да лепнеш на лицето си всяка възможна химия, за да изглеждаш с няколко години по-млад. При това резултатът от тези вмешателства няма да се задържи завинаги. Да не говорим, че може и да не протече така, както трябва, и да заприличате на портрет на Пикасо."

За живота

"За да водиш добър живот в Ню Йорк, двете най-важни неща за една жена са: шофьор и дъждобран с топла подплата."

"Не просто ме няма в социалните мрежи, аз не ги одобрявам. Какво ям, правя или къде съм е единствено моя работа. Освен това имам правило - с никого не си правя селфи - представете си, че с мен иска да се снима настинал човек, няма по-лесен начин да се разболееш и ти, ако ти се изкашля в лицето."

"Частният живот е ценен ресурс, и колкото по-известни сте, толкова повече се размива това понятие. Ако започнеш да търсиш признанието на непознати, то ти, приятелю, имаш проблем."

"Разполагаш само с едно пътуване, направи го незабравимо."

"Ако не се заинтересуван, не си интересен."

More Celebrities