Обвиниха Рийз Уидърспун в мошеничество

Обвиниха Рийз Уидърспун в мошеничество

Актрисата има повдигнати обвинения.

В началото на април Рийз Уидърспун, като много други звезди, реши да подкрепи пострадалите от пандемията от COVID-19. Актрисата обяви, че ще подари рокли от собствения си бранд Draper James на учители, продължили да работят независимо от въведената карантина.

Благотворителната акция е проведена в Instagram. "Скъпи учители, искаме да ви кажем Благодаря! Виждаме колко тежко е да работите по време на карантината, продължавайки да учите децата ни. За да изрази своята благодарност, брандът Draper James ще подари на учителите безплатни рокли", се казва на страницата на фирмата. За участието в giveaway-а е било необходимо да се попълни формуляр с лични данни и адрес на електронна поща. За три дни в активацията се включват около един милион жени, като рокля получават 250 щастливки.

Неполучилите подарък изведнъж се усещат преметнати, защото в условията на инициативата никъде не се споменава, че количеството на подаръците е ограничено. Няколко жени дори са подали иск: според тях, благотворителната акция всъщност е проведена с цел недобросъвестен пиар. Те са пресметнали, че на Рийз Уидерспун всичко това й е струвало едва 12 500 долара под формата на подаръци, докато останалите звезди са жертвали милиони в полза на нуждаещите се.


Рийз Уидърспун: "Професия блондинка” след 15 години


Представител на бранда отговаря на недоволните, че не са очаквали такъв интерес и предлагат намаление от 30% на тези, за които в играта не са стигнали подаръците. Адвокатът на Draper James коментира ситуацията през изданието TMZ: "Исковете са напразен опит да се изкривят добрите намерения на Draper James да отдаде чест на учителите, раздавайки им стотици безплатни дрехи. Фактът, че бройката е ограничена и с безплатни рокли нямаше как да се обезпечат всички, откликнали на инициативата, бе упоменат, така че няма никакви основания за съдебните искове", казва юристът.

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.