Следва

Запознайте се: влюбчивата Маделин, шведската принцеса-бунтар

Дизайн за вдъхновение: кротък, елегантен и зелен - домът на една дизайнерка в Дубай

Отличителен дизайн и хармония в дома на интериорен дизайнер, разбира се.

All About Life преди 3 години

"Не исках да прилича на сцена от риалити шоу. Трябваше да бъде жизнено, функционално пространство, където всеки квадратен метър е използван до максимум", казва базираният в Дубай интериорен дизайнер Палави Дийн за процеса на проектиране на собствения си семеен дом. "Кой би помислил, че дизайнерите правят най-предизвикателните поръчки!“

Въпреки че процесът със сигурност е личен за Дийн, срокът за изпълнение на проекта не е толкова безнадежден, колкото тя очаква. Всъщност целият процес отнема само три месеца - впечатляващи усилия, особено като се има предвид размерът на пространството.

Разположен в предградията на Южна Барша в Дубай, Дийн знае, че иска домът й да се отличава от останалите.

Идеята е домът да се усеща като бутиков хотел: "Исках всяка стая да има своя индивидуалност, с изобилие от цветове.“ И Дийн го постига. От позлатените детайли в родителската спалня до категоричността на червените акценти и покрития с плочки плот, дизайнерът постига баланс между изчистен, минималистичен дизайн и топли, съкровени изяви на личността - запазен знак в работата й.

Живеейки в Дубай, място с горещ климат, Дийн знае, че иска да използва откритите пространства на имота, като ги свързва с вътрешните помещения. Поглеждайки от любимата си стая - трапезарията, семейството се наслаждава на градината, гостоприемна към приятели и към играта на двамата им сина навън.

Кухнята разполага с набор от плъзгащи се врати, които се отварят към зоната за сядане на открито, създавайки безпроблемно вън/вътре изживяване, което е особено приятно, когато имаме приятели наоколо. Подовата настилка отвътре в къщата се простира и на открито, добавяйки към това усещане за поток и осигурявайки фина връзка между вътрешната и външната част на дома. Има различни зони, които предлагат пространства за всеки - например съпругът предпочита библиотечното пространство, създадено специално за него като журналист. Осигурена му е тиха обстановка и изолираност, докато игралната зала, напротив, е мястото, където децата освобождават своята енергия и се настроват за творчество.

Обзавеждането е един от акцентите в творческия процес на Дийн, която, като интериорен дизайнер, съвсем естествено се възползва любимите си марки при избора.

"Дизайнът е толкова важен аспект от живота ми, че беше естествено да обзаведа собствената си къща с мебели от любимите ми марки“, казва тя, отбелязвайки находките от страхотни марки като Moroso, Moooi, Vitra и Ingo Maurer. Принт от индийския художник N.S. Харша е сред любимите й произведения на изкуството, но персонализиран стенопис на стената от местния художник Ким Барома е една от най-забележителните характеристики на дома.

В крайна сметка изграждането на това място е страстен проект на любовта и резултатите са подобаващи. "Аз съм изцяло за персонализираните преживявания - тази къща е проектирана специално за начина, по който живеем като единица и взаимодействаме като единица“ казва Дийн. А не е ли това всичко, което човек може да поиска? 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.