Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 15.06 - 21.06

Запознайте се: влюбчивата Маделин, шведската принцеса-бунтар

Всичко знайно и незнайно за принцеса Маделин на Швеция...

Celebrities преди 3 години

На 10-ти юни шведската принцеса Маделин отпразнува 38-мия си рожден ден. Въпреки немногото й години, животът на кралската особа е белязан от бунтове, любопитство и, разбира се, много любов! Запознаваме се с повече факти за интригуващата престолонаследничка (макар и не пряка) в редовете по-долу:

Детство и семейство
Маделин е най-малката дъщеря на Крал Чарлз XVI Густав, управляващ монарх от 1937 г., и Кралица Силвия, родена на 10 юни 1982 г. в Двореца Дротнингхолм, резиденцията на шведските монарси. Цялото й кръщелно име е Маделин Тереза Амелия Жозефин, но близки и приятели я наричат просто Мади. Отделно от това, че е отгледана от най-добрите възпитатели в страната, Маделин има щастието да расте покрай авторитетните фигури на сестра си - коронована Принцеса Виктория - и брат си Карл Филип.


Шведското кралско семейство


Двете принцеси


Мади с брат си Карл Филип

Влечението й по спортовете се формира в ранна детска възраст - на едва две годинки принцесата вече кара ски, а на четири язди доста умело. Ездата остава голяма й страст - кръщава първото си пони Траволта и дори участва в състезания, но с различна самоличност (с името на Анна Суонсън), за да не привлича излишно медийно внимание върху себе си и семейството си. Журналистите обаче бързо узнават истината и не закъсняват с разкриването й.

Чуждото име, с което се представя в състезанията, е един от многото примери за това как семейството й прави всичко възможно да предпази прекрасното си малко момиченце от прекалената настойчивост на пресата и публиката. Още по темата: Маделин посещава малкото училище Smedslättsskolan, където преди това учат по-големите й брат и сестра, а после продължава образованието си в частната гимназия Enskilda Gymnasiet, откъдето, освен кралската фамилия, се дипломират още моделът Елза Хоск и Карл-Йохан Персон, милиардерът собственик на H&M.


Коронована принцеса Виктория, Принц Карл Филип и Принцеса Маделин

Призвание и образование
Маделин се отличава с подчертана любознателност, но статусът й на кралска особа причинява леко забавяне по пътя към себепознанието. След гимназията - тогава на 19 - заминава за Лондон, където да усъвършенства знанията си по езика; там се чувства доста комфортно, космополитното място й допада, усеща го близко до себе си, но прекалено скоро след това пресата я погва и там, принуждавайки я да смени локацията си.

"Истински се надявах най-накрая да получа правото на личен живот в Лондон. За съжаление, постоянно се чувствах преследвана. Не е никак забавно, когато някой те причаква скрит в храстите пред дома ти", разказва Маделин за живота си в британската столица.

Освен да се наслаждава на живота си, в Лондон принцесата започва и образованието си по Международно право, което впоследствие се оказва неправилната посока за нея - Маделин осъзнава, че е далеч по-привлечена от креативните специалности и започва да мечтае за живот във Флоренция, където да учи архитектура и дизайн. Вместо това, през 2003 г. записва История на изкуството в Стокхолмския университет, а след това, с риск да бъде сметната за крайно несериозна, се прехвърля във факултета по Етнология. Три години по-късно Маделин най-накрая взима бакалавърска степен по История на изкуството, Етнология и Модерна история. Принцесата владее до съвършенство английски, немски и френски.

Позакъснялото й призвание все пак се проявява и през 2007 г. принцесата започва обучението си по поредна специалност - този път Детска психология. Междувременно започва работа и по международната благотворителна организация, ръководена от майка й Кралица Силвия. В допълнение приключва и стажа си в UNICEF с фокус върху закрилата на децата. 2012 г. бележи по-голямата увереност и самостоятелност при проектите, с които се заема принцесата - Маделин е ко-организатор на кампанията ThankYou by Childhood, имаща за цел да привлече обществено внимание към проблема със сексуалното посегателство върху деца и оттогава насам поддържа интереса по темата посредством различни инициативи.

Веднъж открила попрището си, Маделин не се спира: през 2019 г. дори издава детска книжка Stella and the Secret, отново с фокус върху темата, която намира като най-близка до сърцето си.

"Много съм щастлива, че най-накрая мога да споделя книжката, която, надявам се, ще покаже на децата колко важно е да отстояват мнението си; колко важно е да споделят, когато усетят някаква нередност", презентира принцесата работата си.

Бурна младост и влечение по "лошите момчета"
Ограниченият достъп до личния живот на Маделин в детството бива компенсиран (и то как!) години след това, когато пораства достатъчно.

По всичко изглежда, че принцесата организира своеобразен бунт срещу наложените й "граници на благоприличие", а като основно оръдие в тази битка избира интимните се партньори.

С благородно потекло като това, дори не е нужно да обсъждаме предполагаемите планове на семейството й за брак, те са ясни. Маделин обаче не се влюбва в принцове (въпреки упоритите слухове, че Великобритания и Швеция планират да сродят кралските си фамилии, визирайки Мади и принц Уилям), пада си по парти момчета, коцкари, атлети, дори и момче с криминално досие.

Шведската кралска наследничка бързо си печели статуса на фаворитка сред светските хроникьори - папараците не могат да си позволят да изпуснат от полезрение блондинката с кристално син поглед в която и точка на света да се намира. Връщаме се към момента от историята, в който Маделин се нахожда в Лондон, а шведските медии неуморно публикуват снимки от безсънните й нощи в най-вървежните лондонски барове (според самата Маделин тези и подобни статии се опират на невярна информация). Шведското издание Slitz дори я включва в ранглист на най-сексапилните девойки в страната, като й дава завидното пето място. Този интерес, разбира се, идва с огромна вълна от негативи - в преследване на сензация, журналистите не се спират само със скандални заглавия и в крайна сметка се стига до съд - през 2009 г. издателство Sonnenverlag е осъдено на изплати 400 хиляди евро на принцесата като компенсация за нанесена имиджова щета. Конкретната причина е публикация, твърдяща, че Мади е бременна.

Посоката на любовните й увлечения на младини се променя със скорост, присъща за всеки Близнак - с един от първите й публично известни партньори ги свързва обичта към ездата, втори е хокеист, а след това започва и дългия списък с парти момчета, с които не просто дружи. През 2001 г. любимите й таблоиди спрягат принцесата за същинска мъжемелачка, която върти няколко гаджета наведнъж. На почивка на Френската ривиера Мади е забелязана с Пиер Ладов, син на крупен шведски индустриалец, и с ПР специалиста Матиас Тротцих - разказите са подкрепени и със снимков материал, естествено. Но още сме далеч от най-пикантната история в "жълтата" биография на принцесата.

Най-скандалният временен спътник в живота й е Ерик Гранат, синът на заможен шведски бизнесмен на годините на брат й Карл Филип, който, съвсем по приятелски, често подигравал затова, че излиза със сестра му. От ранните принцески романтични увлечения, връзката с Ерик категорична е най-продължителна - заедно са близо две години. Вероятно принцесата открива у него сродна на своята бунтарска душа, но в крайна сметка се оказва, че богатият наследник се бунтува малко над допустимото, дори за собствените й възгледи. Гранат развива проблеми с алкохола и дори може да се "похвали" със съдебно провинение за шофиране в нетрезво състояние.


Карл Филип и Маделин

Въпреки че по-рано Кралят и Кралицата се изказват публично по отношение на момчето в живота на дъщеря им - как той е повече от желан гост в дома им - след раздялата им журналисти подочуват оттук-оттам, че на принцесата е поставен сериозен ултиматум по отношение на Ерик. Според техни източници, Кралят никога не бил фен на избраника на Мади и било въпрос на време търпението му да се изчерпа.

Години по-късно Маделин се "наживява", най-общо казано, и свива "семейно" гнездо с адвоката Юнас Бергстрьом, когото среща на сляпа среща, организирана от близката й дружка Натали Роста. Не всичко е по мед и масло обаче - когато двойката е готова за брак, Короната не е. По протокол по-голямата от сестрите, Принцеса Виткория, трябва да се омъжи първа, затова се налага любовта да почака. Маделин и Юнас са заедно цели седем години преди да им бъде позволено да обявяват публично годежа си - точно след сватбата на сестра й.


Маделин и Юнас

За разлика от повечето приказки за принцеси обаче, в тази чакането изиграва лоша шега - на 24 април 2010 г. годежът е отменен. От Двореца никой не коментира ситуацията в любовния живот на Мади, но по непотвърдена информация причината е изневяра на Юнас. Принцесата изглежда бързо заживява с мисълта и миг по-късно вече е в обятията на норвежкия хандбалист Тора Апстром Берг.

Нов възлюбен и дългоочакваната сватба
За да излекува раните си, Мади заминава за Ню Йорк, където може изцяло да се отдаде на работата и благотворителния фонд. В същата година среща американския бизнесмен Кристофър О'Нийл на кръщенето на племенницата си Принцеса Естел и се налага да смеси работата с малко удоволствия.


Кристофър О'Нийл и Принцесата

На 25 октомври 2012 г. се случва нещо, което светът не вярва, че някога ще се случи - принцесата е сгодена! И още на 3 юни 2013 г. е вече омъжена жена. Тя е на 31 - той на 38, и двамата родени няколко дни след сватбеното тържество, състояло се в Стокхолм. Маделин блести в рокля Valentino с 4-метров шлейф и 6-метров воал, с които, според всички авторитетни европейски медии, заслепява дори сватбената рокля на Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж.

Съпругът й Кристофър не е окичен с почести или подарени му титли - в интерес на истината, от Двореца му предлагат шведско гражданство, но той отказва; бизнесменът вече има британско и американско по това време. Година след сватбата се ражда дъщеря им Леонор Лилиан Мария, Херцогина ня Готланд, а през 2015 г. и синът им Николас Пол Густав, Херцог на Онгермаланд (Пол - на бащата на О'Нийл, а Густав - по името на Краля).

Третата си бременност Маделин обявява съвсем съвременно - с пост в Facebook. Най-малката им наследничка носи името Ейдриън Жозефиа Алис, Херцогиня на Блекинг и е роден ан 9 март 2018 г.

През октомври 2019 г. става ясно, че всички деца на Принцеса Маделин и брат й Принц Карл Филип са освободени от кралски задължения, откъдето титлите им биват отнети, но продължават да се именуват принцове и принцеси, както и не са лишени от наследството на дядо си - просто не са обвързани с кралската фамилия и дела, което им позволява да живеят относително "нормален" живот.

Самата Принцеса не може да бъде по-щастлива от факта, имайки предвид колко милее за "цивилния" си живот. Всъщност, след сватбата тя и Кристофър се установяват в любимия Лондон, но считано от 2018 г. семейството живее във Флорида, където О'Нийл работи.

Принцески имидж
Любимата част от облагите на кралската фамилия на Маделин е церемонията по връчването на Нобеловите награди, традиционно посещавана от Шведското кралско семейство. А появявайки се всички заедно, по-малката принцеса не остава в сянката на роднините си - естествената си красота Маделин обича да подчертава с диаманти от кралската съкровищница като любим от всички аксесоари категорично е диадемата Modern Fringe.


Короната на майка й - Modern Fringe

С нея Принцесата се появява най-често, въпреки че бижуто е подарък от баща й към Кралицата за 10-тата им годишнина като семейство. По-късно Силвия подарява тиарата на най-малката си дъщеря и сега скъпоценната корона е част от личната колекция на Маделин.

Стилът й също не е далеч от класическия "принцески" такъв - простите тъкани и минималистични кройки очевидно не са сред любимите й, Мади с удоволствие носи богато декорирани рокли, с къдри и воали, отворени рамене, флорални мотиви и решени в ярки и доста претенциозни цветове.

Любимият й бранд е Fadi El Khoury, шведско-ливанско производство, като сестра й също често прибягва до модели на дизайнера. По-глобално погледнато, в гардероба на Мади присъстват основно дизайните на Carolina Herrera, Givenchy, Bottega Veneta, Roland Mouret и Chloé - съвсем достойно за една модерна кралска особа.


Рокля на Fadi El Khoury


Принцесата в Рулан Муре и Маркиза

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 17 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 14 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.