Следва

Очите ми малки, устата ми неестествена: звездите, на които не провървя с пластичните операции

Създателите на Спондж Боб обявиха, че е част от LGBTQ+ обществото

Happy Pride!

Love преди 3 години

В подкрепа на LGBTQ обществото от детския американски канал Nickelodeon публикуваха списък със свои герои, които "се идентифицират като LGBT +". Под поста в Инстаграм са изброени имената на Спондж Боб Квадратни Гащи, Кора от "Легендата за Това" и Швоз от "Опасният Хенри".

В социалната мрежа, съвсем естествено, започна ожесточена дискусия: е ли е нужно децата да бъдат обърквано още повече по отношение на сексуалната ориентация - било то своята собствена или тази на другите. Друга група потребители обаче, верни фенове на анимацията, съвсем подминаха този въпрос, фокусирайки се върху основния - каква точно е ориентацията на главния протагонист и живели ли са в лъжа през всички тези години. "Асексуалността" е най-често посочваният отговор в своеобразната анкета; категоричността на отговорите се опира на разсъжденията на създателя на Споднж Боб, Стивън Хилънбърг, от 2005 г., когато анимацията му бе обвинена, че промотира хомосексуалността. Тогава, разбира се, ситуацията бе различна от сегашната.

"Тук нищо не е като в реалния живот", каза тога Хилънбърг в интервю за Reuters. "Не сме искали да го правим гей, аз лично мисля за него като за асексуален."

More Love