PURE SHOTS на YSL Beautè са в България! Експертът Натали Дешайе разказва за иновацията

PURE SHOTS на YSL Beautè са в България! Експертът Натали Дешайе разказва за иновацията

The dress is Chanel, the shots - YSL...

От 26 юни, ексклузивно в магазините на Sephora в София откриваме продукт, за който отдавна чуваме и искаме да намажем на лицата и шиите си. Това са PURE SHOTS на YSL Beautè, за които няма да разказваме, а ще гледаме видеото тук, абсолютно прекрасно, и ще четем думите на експерта по-долу.  

View Sofia: Привет, мадам Дешайе (Натали Дешайе е експерт-дерматолог със световна известност - благодарим на колегите от офиса на YSL тук, че ни дадоха възможност да проведем това интервю с дамата)! Вие сте експерт в циркадния ритъм. Можете ли да ни разкажете повече за този биологичен процес и неговото значение за нашата кожа?
Натали Дешайе: Всички сме подложени на денонощен биологичен цикъл - нашият циркаден ритъм - който се състои от физиологични и поведенчески ритми, казващи на клетките по кое време на деня те трябва да изпълняват своите основни функции. Ако животът ви не е синхронизиран с времето, когато хормоните ви се отделят, клетките ви няма да могат да вършат работата си в момента, в който са програмирани да го правят. По отношение на обновяването на кожата това може да доведе до ранно стареене и лошо обновяване на кожата.

V.S.: Биологичният ни часовник синхронизиран ли е с 24-часов ден?
Н.Д.: Функциите и дейностите на нашите клетки следват строг график, който е в съответствие с 24-часов цикъл: клетките няма да извършват същите дейности в 7 часа сутринта, обед и полунощ. Например, сутрин, след събуждане, нашите клетки ще активират всички процеси, необходими, за да ни предпазят от UV лъчите; вечер ще изпълняват ДНК-механизми за възстановяване и пролиферация на клетките, заедно с детоксикационните функции за справяне с оксидативния стрес.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.