Следва

Diane von Furstenberg закрива магазините си и уволнява 75% от служителите

Хипи лято - късо и на една кука, като на Мелани Грифит

Сладък хипи тренд за горещи разходки.

Shopping преди 3 години

Стига да има кой да ни го изплете на една кука, разбира се. Навремето бабите ни правеха подобни за по седмица, днес дизайнерите предлагат кроп-топове в тази естетика, но на зверски цени.

При всички положения, предложението е в окото на тенденциите това лято, до една ориентирани към носталгията. Вдъхновение черпим директно от архивни кадри и стари филми. Както и от лични спомени, за тези от нас, които сме имали досег с онова сладко и мило време, датирано преди около 40 години.

Припомняйки си американския трилър от 1975 година "Басейн за удавници" с много младата тогава Мелани Грифит, се втренчваме в идеалния топ в тока модерната днес хипи стилистика.

Много подобен на този, който носи героинята на Маргарет Куели в нашумелия филм на Тарантино "Имало едно време в... Холивуд".


Маргарет Куели на снимките на "Имало едно време в Холивуд", 2019 г.


Истории от живота: Типи Хедрън, Мелани Грифит и техният живот с лъвове


Изделието има един точен синоним и той е "младост". Защото е фриволно, много секси, смело и нахално, и съответно откриваемо в колекциите на Miu Miu, Gucci и Ambush за Пролет/Лято 2020:

COTTON CROCHET TOP, Miu Miu, цена при поискване


Striped crochet backless top, Gucci, 2 543лв


AMBUSH, топ Waves, от 657лв на 394лв


Ако нямате баба с умения под ръка, на клик разстояние са предложенията от топ дизайнерите, вярно, много скъпи, но невероятно вдъхновяващи.

More Shopping