Съпричастност към #BLM, традиции и многопластови принтове при Erdem

Съпричастност към #BLM, традиции и многопластови принтове при Erdem

Ердем Моралиоглу, основател и креативен директор на Erdem, представя Pre-Fall колекцията на къщата за 2020-та, посочвайки като вдъхновение тема, особено актуална точно в този момент, макар и всъщност замисълът и изпълнението зад line up-а да водят началото си още от миналата зима.

Ердем се опиянява от образа на Нанси Кунар - известната британска наследница, писателка и политически активист, която посвещава по-голямата част от живота си, борейки се срещу фашизма и за правата на тъмнокожите. Тя използва своето влияние и финансови възможности, за да се противопостави на фашизма и за да промотира работата на множество тъмнокожи артисти и писатели. На пръв поглед, освен ако не сме добре запознати с историята, трудно, даже почти невъзможно, би било да се каже, че именно Кунар е образът зад тази колекция. Но дизайнерът споделя, че от нея и разточителните й тюрбани идват интерпретациите, наподобяващи шапки тук, както и несмиримият й дух - силен и борбен, долавящ се като усещане дори сред подчертано романтичните силуети от въздушна органза и принтове на рози.

Подобно на всяка друга колекция на Erdem, и в тази принтовете са звездата под прожектора - мрачни, но не тъжни, а по-скоро комплицирани и многопластови, те разкриват богата история и за самата дреха, но най-вече за жената, която е избрала да ги носи.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia