Следва

10 дизайна за по-добър гардероб от Tommy Hilfiger

Близначките Олсън - 34 години стил в 25 папарашки кадъра

Fashion Divas от 1986 до днес...

All fashion преди 3 години

Мери-Кейт и Ашли Олсън са едва деветмесечни бебета, когато започват кариерата си - помним ги (да, и двете) като Мишел Танер в 80-тарския сериал "Пълна къща", но помним и процеса на трансформация от сладки тийн идоли, оригинална продукция на американската фабрика за поп-културни феномени, в бизнесдами със стил и идеи, които повличат след себе си цялата модна индустрия.

Всъщност, близначките Олсън винаги са били модни икони, а стайлинг решенията им - нещо, което за дълго остава да престои в съзнанието и не ни дава мира. Проследяваме тази модна трансформация в 25 кадъра в галерията горе>>> по случай 34-тата годишнина на сестрите, а в редовете по-долу>>> отбелязваме ПЕТ факта за живота на Мери-Кейт и Ашли Олсън, за които може би не знаете:


Близначките Олсън и как да се обличаме като тях - гид по въпроса от A-Z


1. Естествени трендсетъри
Влизайки в ролята на Мишел, едно от най-сладките ТВ бебета ever, близначките съвсем естествено се превръщат в икони на стила - малките момиченца започват да се обличат като тях, а с порастването им, се променя и модната нагласа на фен масата.

В интервю с Net-a-Porter сестрите споделят: "Когато бяхме малки, да бъдем в центъра на общественото внимание бе част от ролята ни; да задаваме тенденции и да изпреварваме времето - наша отговорност."

2. Продуценти
Близначките основават собствена продуцентска компания - Dualstar Entertainment - когато са на 6, но с времето дейността й измества фокуса си върху производството на Олсън брандинг - книги, тетрадки, тефтери, дрехи, дори мебели и аромати.


Мери-Кейт Олсън и Оливие Саркози се развеждат


3. Забележителен бизнес нюх
С промяната на личния стил и естетика, бизнесът на сестрите също се разраства значително - с годините се превръщат в същински мърчандайзинг магнати; компанията, за която споменахме в точка две, Dualstar, започва да продава продукция на стойност милиард долара годишно.

В модната индустрия пробиват малко по-късно със съвместна младежка линия дрехи и козметични продукти с гиганта Wal-Mart. Оттам нататък всичко е история - дебют на модния подиум с първа прет-а-порте колекция за Elizabeth and James (по името на брат им и сестра им) през 2007 г. до господството на The Row над модните тенденции в момента, което ги затвърждава като имена в индустрията. Стратегическите ходове доказват бизнес проницателността, с която и двете за закърмени, независимо в коя сфера я проявяват.


Като баби: Тайните на преждевременното остаряване на сестрите Олсън


4. CFDA
На едва 23-годишна възраст Мери-Кейт и Ашли са поканени да се присъединят към Съвета на модните на дизайнери на Америка (CFDA), което ги прави най-младите членове на модната организация - огромен престиж, както можете да се досетите.

5. Публикувани автори
В допълнение към факта, че са неприлично успешни модни дизайнери и бизнесдами, близначките Олсън са и автори на луксозните coffee-table издания Influence, в които интервюират големи модни фигури като Карл Лагерфелд, Крисчън Лобутен и Даян фон Фюрстенберг.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.