Следва

10 дизайна за по-добър гардероб от Tommy Hilfiger

Близначките Олсън - 34 години стил в 25 папарашки кадъра

Fashion Divas от 1986 до днес...

All fashion преди 3 години

Мери-Кейт и Ашли Олсън са едва деветмесечни бебета, когато започват кариерата си - помним ги (да, и двете) като Мишел Танер в 80-тарския сериал "Пълна къща", но помним и процеса на трансформация от сладки тийн идоли, оригинална продукция на американската фабрика за поп-културни феномени, в бизнесдами със стил и идеи, които повличат след себе си цялата модна индустрия.

Всъщност, близначките Олсън винаги са били модни икони, а стайлинг решенията им - нещо, което за дълго остава да престои в съзнанието и не ни дава мира. Проследяваме тази модна трансформация в 25 кадъра в галерията горе>>> по случай 34-тата годишнина на сестрите, а в редовете по-долу>>> отбелязваме ПЕТ факта за живота на Мери-Кейт и Ашли Олсън, за които може би не знаете:


Близначките Олсън и как да се обличаме като тях - гид по въпроса от A-Z


1. Естествени трендсетъри
Влизайки в ролята на Мишел, едно от най-сладките ТВ бебета ever, близначките съвсем естествено се превръщат в икони на стила - малките момиченца започват да се обличат като тях, а с порастването им, се променя и модната нагласа на фен масата.

В интервю с Net-a-Porter сестрите споделят: "Когато бяхме малки, да бъдем в центъра на общественото внимание бе част от ролята ни; да задаваме тенденции и да изпреварваме времето - наша отговорност."

2. Продуценти
Близначките основават собствена продуцентска компания - Dualstar Entertainment - когато са на 6, но с времето дейността й измества фокуса си върху производството на Олсън брандинг - книги, тетрадки, тефтери, дрехи, дори мебели и аромати.


Мери-Кейт Олсън и Оливие Саркози се развеждат


3. Забележителен бизнес нюх
С промяната на личния стил и естетика, бизнесът на сестрите също се разраства значително - с годините се превръщат в същински мърчандайзинг магнати; компанията, за която споменахме в точка две, Dualstar, започва да продава продукция на стойност милиард долара годишно.

В модната индустрия пробиват малко по-късно със съвместна младежка линия дрехи и козметични продукти с гиганта Wal-Mart. Оттам нататък всичко е история - дебют на модния подиум с първа прет-а-порте колекция за Elizabeth and James (по името на брат им и сестра им) през 2007 г. до господството на The Row над модните тенденции в момента, което ги затвърждава като имена в индустрията. Стратегическите ходове доказват бизнес проницателността, с която и двете за закърмени, независимо в коя сфера я проявяват.


Като баби: Тайните на преждевременното остаряване на сестрите Олсън


4. CFDA
На едва 23-годишна възраст Мери-Кейт и Ашли са поканени да се присъединят към Съвета на модните на дизайнери на Америка (CFDA), което ги прави най-младите членове на модната организация - огромен престиж, както можете да се досетите.

5. Публикувани автори
В допълнение към факта, че са неприлично успешни модни дизайнери и бизнесдами, близначките Олсън са и автори на луксозните coffee-table издания Influence, в които интервюират големи модни фигури като Карл Лагерфелд, Крисчън Лобутен и Даян фон Фюрстенберг.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.