Следва

Софийската градска художествена галерия ще представи изложба в памет на Христо Явашев - Кристо

Нова книга за "несподелената история" на Мелания Тръмп и какво ни разказва

Ново издание с фокус върху FLOTUS от носителката на Пулицър и репортер на Washington Post Мери Джордан излиза днес

Books преди 3 години

За никого не е тайна, че Мелания Тръмп не е любимка на западните медии и особено на про-феминистките такива, които я описват като "безмълвна притурка към Доналд Тръмп", "неохотен съучастник в деянията му". От другата страна на този "спор" са защитниците й, чиято теза (че Мелания не одобрява политиката на Президента и администрацията му) се опира на доказателствата като "страха, изписан върху лицето й", "празния й поглед" и "първоначалното нежелание да се присъедини към съпруга си в Белия дом след назначението му през януари 2016 година".

Ново издание обаче, с фокус върху FLOTUS (First Lady Of The United States), от носителката на Пулицър и репортер на Washington Post Мери Джордан, което излиза днес, предлага тезата, че госпожа Тръмп #3 не само е окуражаващ партньор на съпруга си, но и прилича на него повече, отколкото можем да си представим. Особено по лъжите.


Ms. Trump: колко "струва" всяка от съпругите и дъщерите на Доналд


В The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump ("Неразказаната история на Мелания Тръмп") Джордан навлиза в детайли по няколко основни "лъжи", на които се дължи спорната репутация на Първата дама. В кратък анонс за изданието се цитират следните четири:

- Липсата на опити от нейна страна да поправи "грешките" на репортери, които посочват възрастта й погрешно;

- Лъжите, че не се е подлагала на пластични операции, въпреки твърденията на стотици фотографи, с които е работила, че при достатъчна близост до FLOTUS, дори могат да бъдат забелязани белези от интервенциите;

- В клетвена декларация твърди, че притежава бакалавърска степен, въпреки че така и не се дипломира от архитектурната програма в Университета на Любляна, който посещава;

- Убежденията, които дава, че говори писмено и говоримо 4 или 5 езика, според Джордан, са напълно безпочвени: "Фотографи и журналисти, които са работили с нея през годините - включително родом от Италия, Франция и Германия - разказват, че никога не са я чували да употребява повече от 2-3 думи на езиците, които твърди, че владее перфектно."


Мелания Тръмп на 50. Петте най-противоречиви аутфита на Първата дама


В допълнение, авторката пише още, че самото й запознанство с Тръмп е обвито в лъжи - Първото американско семейство посочва като място на запознанството си нощен клуб (парти по време на Седмицата на модата в Ню Йорк през 1998 г.), но доказателствата й не могат да потвърдят подобно нещо. Според Мери Джордан, двойката се запознава и започва връзка много преди това.

Носителката на "Пулицър" продължава с обвиненията, като обръща цялата биография на Мелания в защита на това, че Първата дама е също толкова отдадена на генерирането на митологични неистини около себе си, колкото е и съпругът й. "И двамата са ненаситни създатели на собствената си история. Тя е... повече като него, отколкото дава вид."


"Най-нещастната жена на света" или какво не е наред с Мелания


А колкото до политиката на съпруга й, откъдето идва и повода за цялата книга, Джордан казва: "Има предостатъчно доказателства, че от самото начало Мелания не само приема политическите идеи на Тръмп, но и го подстрекава!"

More Books