Следва

Годишен хороскоп 2010

Тегобите и приключенията на белобрадия старец ден преди Коледа

Затова, контактувахме Дядо Коледа в уютния му дом в Лапландия и взехме едно мило интервю от него, часове, да не...

All About Life преди 14 години

Мили Дядо Коледа, донеси ми…
Скъпи Дядо Коледа, искам …
Уважаеми Дядо Коледа, пожелавам си …

Ми, всичко много хубаво, обаче какво му е на Добрия старец, как се чувства, какво си пожелава самият той, има ли и какви са душевните и физически последствия от целия калабалък - никаква информация!!!

Затова, контактувахме Дядо Коледа в уютния му дом в Лапландия и взехме едно мило интервю от него, часове, да не кажем минути преди околосветското му пътуване, съчетано с безкрайно препускане, звънене на звънци, друсане на шейна, песни и танци, пуйки и кестени и въобще вакханалия от възторг, и ето какво разбрахме:

V.S Как сте, Дядо Коледа?
Д.К.
Благодаря ви, както всяка година по това време - на черешата.

V.S Кажете, има ли ръст в поръчките тази година, или глобалната криза се отразява и при вас?
Д.К.
За криза може да се говори само в средния сегмент, за луксозните поръчки ограничения няма. Ръст иначе си има, като всяка година, не е да няма.

V.S. Увеличен ли е щата на джуджета, елени и Снежанки във връзка с горното?
Д.К.
Да, разбира се. Разкрихме 10 нови работни места, от тях 3 резервни Снежанки, 2 елена и 5 джуджета. Не се издържа, много е голямо напрежението, трябват млади кадри да подпомагат по-възрастните. Иначе не уволняваме, с тоя естествен прираст в Китай, например, никак не смеем да освобождаваме персонал.

V.S. Кой е най-актуалният подарък напоследък?
Д.К.
Силиконът определено става все по-популярен. Също и пресите за коса с вафлички, кристалите Сваровски и т.н. На Изток повече, във всеки случай. На Запад носим по-традиционни подаръци – лен, сервизи, кашмир, такива неща. На децата – дървени играчки, екологични.

V.S. Какво поискаха Снежанките в частност тази година?
Д.К.
Главно кученца, от дребните, чули, че било модерно.

V.S Колко послушен трябва да си, за да получиш два и повече подаръка от Вас?
Д.К.
Зависи. То не е само да си послушен 3 или 5 дни. Ако през цялата година си папкал, спинкал и слушкал, тогава шансовете за повече от един подарък се увеличават. Не приемаме обаче писма с прехвърляне от миналата година. Например, миналата година ми донесе обувките, сега искам чантата. Много е трудно с архива и не се наемаме. Така че, който много е слушал, да си напише всичките желания наведнъж.

V.S. Прощавай за деликатния въпрос, но все пак е важно да знаем - случвало ли ти се е да не вдигнеш шейната?
Д.К.
Не, Дядо Коледа съм, все пак!

V.S. Какво е Вашето коледно меню тази година?
Д.К.
Ами Снежанка от един месец се учи да прави сармички, само че Рудолф, главният елен, изяде киселото зеле и сигурно пак ще поръчаме храна отвън.

V.S. Какво Ви се падна от новогодишната баница миналата година?
Д.К.
Както всяка година, много пътуване, хо-хо-хо (смее се).

V.S. Аутфитът Ви на Коледа е класическия, предполагаме. Какво мислите да облечете в Новогодишната нощ?
Д.К.
Ами все още не съм решил, но пак ще е нещо традиционно. Чух, че червеното е актуално и тази година. Вижте, аз залагам на старите, изпитани във времето тенденции, надали ще рискувам с нещо екстравагантно. Може би брадата ще е различна тази година. Умувам за расти, но ще видим.

V.S Кога най-късно трябва да получите списък с най-желаните от всеки неща?
Д.К.
Най-късно до 23-ти декември в 12 през нощта. Ние имаме вътрешен правилник, всякакви искания след този момент изобщо не се заприходяват. Не можем да реагираме, а и натрупаното напрежение накрая е толкоз голямо, че стават грешки.

V.S Едно блиц-питане: За какъв идеал би обръснал брадата си?
- за екстеншън на Снежанка;
- за подарък на джуджетата;
- за шал на елените;
- за да предам щафетата на следващия Дядо Коледа;

Д. К: Не, по-скоро ако се преместя да живея в пустинята и зарежа мисията си! Условията на Африканския континент са много добри за възрастни хора с дълга трудова биография. А там с брадата няма да ми е комфортно.

V.S Вие сте всъщност съвсем истинския Дядо Коледа. А кой е Бъгарският Дядо Коледа, ако ни позволите да зададем така въпроса?
Д.К. Бих отдал честта на Бойко Борисов - всички вярват в него и очакват да се случат чудеса.

V.S. Много благодарим, мили Дядо Коледа! Бъдете здрав и издръжлив!
Д.К. Благодаря ви, мили деца!

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.