Следва

WIN IT! Ритуалът за божествен тен от LA BIOSTHETIQUE Paris

Ретрограден Меркурий от утре, най-кахърният за годината

От утре, 18-ти юни, Меркурий е Ретрограден в знака на Рака - да се подготвим! 

Astro преди 3 години

Сякаш ретроградното движение на цели три планети, което тръгна миналия месец (на Плутон, Сатурн и Венера), не ни е достатъчно - от утре Меркурий ще се присъедини към битката, започвайки втората си ретроградна фаза за 2020-та

Можете да очаквате логистични проблеми, като забравени обаждания, потурчени пароли и объркани планове, тъй като всички те са неразделна част от ретроградните фази на Меркурий като цяло, но този по-специално може да ни удари там, където живеем - буквално и образно.

Това е така, защото този път Меркурий ще бъде управляван от лунния воден знак Рак, когато премине в ретроградност. 


Ако Ретроградният Меркурий беше снимка... или три

Ето какво да очаквате - и как да се ориентирате - от предстоящата фаза на обратно движение на Меркурий в Рак.

Знакът Рак ще бележи изключително емоционално ефекта на ретроградния Меркурий
Раците са склонни да бъдат внимателни, даже направо предпазливи - те дълбоко предпазват чувствата и личния си живот, а безопасността на тези приоритети е от основна важност; могат да бъдат топли и хаотични, разсеяни и прилепчиви, но зад всичко това обикновено се крият под твърда черупка. Ако предприемете грешен подход за пробиване на тази им бариера, най-вероятно ще предизвикате пасивно-агресивен отпор. Но ако успеете истински да се припознаете с един класически Рак, ще си спечелите нов приятел от най-висш порядък. 

В този контекст, знакът е тясно свързан със семейството и домашната сфера (терминът homebody се използва често и вярно, когато се описва Рака). Когато това внимание към дома и огнището се комбинира с енергията на ретрограден Меркурий, чувствата на носталгия и негодувание биха могли да се изострят в еднаква степен.

От една страна, може да прекарате този период, премисляйки стари травми и разочарования, или да си спомните за добрите стари времена с децата от махалата, братята или сестрите си. От друга страна, ретроградните периоди най-много обичат да изкопаят неприятностите от миналото, акцентирайки силно върхфу тях - бившият ви може да ви прати неочаквано съобщение или пък допусната преди грешка в работата може да изисква преосмисляне. Преразглеждането на семейното ни минало може да бъде особено болезнено. Не се учудвайте, ако отчужден роднина протегне ръка, ако нещо трябва да се поправи в дома ви или скъп любим човек ви се обади за подкрепа.


Ако Ретроградният Меркурий беше снимка... или три

Как да управляваме Ретроградния Меркурий в Рак
Семейството може да бъде болезнена тема за някои хора, така че бъдете готови да има проблеми там. Поемете дълбоко въздух и помислете какво ще кажете - и как ще го кажете - преди да общувате с близките. Те може да са по-чувствителни от очакваното и дори да скочат на битка от първата реплика. 

Всъщност, дори ако всичко изглежда добре у дома, все пак е добра идея да сте внимателни. Въпреки че акцентът ще бъде върху семейния ви живот по време на тази фаза, това не означава, че драма от друг вид е невъзможна. Независимо дали общувате с приятел, заседнал в безкраен видео разговор с работодателя си или поръчвате пица, бъдете внимателни с думите си. Възможността е идеална да преразгледате отблизо как проявявате вашата грижа към другите - Ракът е променлив и колеблив знак, но неговата енергия е безспорно съпричастна.

Ако има едно правило за Ретроградния Меркурий този месец, то е: бъдете любезни и накарайте околните да ви усещат съпричастен и на разположение, дори това да създаде лек дискомфорт за вас.


Ако Ретроградният Меркурий беше снимка... или три

More Astro