Следва

Какво ни остава, освен да се веселим? Припомняме най-шантавите тоалети на Кари Брадшоу

Кой как избра да се рекламира: Джейн Фонда в еко кампанията на Gucci

Локацията е огромна къща на дърво като от детска приказка...

All fashion преди 3 години

Вчера Gucci представи чисто нова рекламна кампания за еко-колекцията си, именувана Off The Grid, артикулите от която са изработени в пълно съответствие с принципите на устойчивото производство.

Героите и лица на тази нова, природосъобразна мисия на Алесандро и компания са актрисата-активистка Джейн Фонда, кънтри рапърът Lil Nas X, американската певица King Princess и британският еколог Дейвид де Ротшилд. Кадрите и придружаващото ги видео са дело на един от любимите (и най-редовни) колаборатори на Микеле - режисьорът, фотограф и сценарист Хармъни Корин, а локацията - огромна къща на дърво като извадена от детска приказка.

"Тази колекция е резултат от екипна работа - всеки допринесе с нещо свое към изграждането й", казва Креативният директор на италианската къща. "И съответно кампанията към нея е своеобразен диалог между хора, които създават нови неща. Представях си как строим къща на дърво в центъра на града - като децата в парка. Всъщност, всеки от нас трябва да си построи такава къща, за да осъзнае, че планетата ни съществува дори където ни се струва, че я няма... че е далеч."

Припомняме, че преди известно време Gucci представи отделен Инстаграм акаунт, посветен на кампаниите, които осъществява в полза на защита на човешките права и опазване на околната среда. Още преди това Алесандро Микеле заяви в отворено писмо, че марката ще пропусне седмицата на модата през септември и, считано от онзи момент, ще презентира само по две колекции на година без да ги характеризира сезонно. Повече за промените, които Микеле и Gucci осъществиха, четем ТУК.

More All fashion