Ела ми, да те гушна! По 5 причини защо любимецът да спи и съответно да не спи с нас в леглото

Ела ми, да те гушна! По 5 причини защо любимецът да спи и съответно да не спи с нас в леглото

Това е често срещан въпрос, дори опитният кучкар, който вече е отгледал няколко палета, ще попита: "Нормално ли е, кучето ми да спи в леглото ми?"

От експертите знаем, че трябва да се създадат набор от очаквания и да останат последователни, щом става въпрос за обучението на кучето. Не можете да накарате съпруга ви да пусне кучето на дивана, а вие да решите, че не може.

Когато става въпрос за "трябва ли да пусна кучето си на мебелите", винаги се случват недоразумения, трябва да се вземе конкретно решение и да се придържаме към него, в противен случай позволяването на кучето ни само понякога може да бъде объркващо и трудно за него. Трябва да е просто да, разрешено е или не, не е.

Някои проучвания дали кучетата трябва да оставят да спят в леглото или не се оказват доста различни. Не можем да докажем по никакъв начин, и за това ще ви дадем 5 причини, поради които е страхотно, и 5 причини, поради които може да не е толкова страхотно.

Причини защо да спят с вас:

1. Топли са
Докато ние не мислим толкова много за топлината в леглото през лятното време, знам, че от есента до началото на лятото е страхотно с 60-килограмов нагревател. Кучетата често предварително затоплят мястото ни, преди да си легнем и това е чудесно!

2. Чувстваме се спокойни около тях
Случва ни се да чуем някое "скръц" през нощите, и това да имаш куче до теб, е доста успокоително.

3. Правят ни щастливи
Науката е доказала, че когато докосваме домашни любимци, мозъкът ни отпуска хормон наречен Окситоцин; смята се, че този хормон е свързан с емоционалното обвързване.Това увеличение на невротрансмитиращия хормон намалява нашата тревожност, изгражда доверието ни и може да помогне за намаляване на депресията.

4. Прави ги щастливи

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.