Следва

Презапасяването с тоалетна хартия: научното обяснение

Ела ми, да те гушна! По 5 причини защо любимецът да спи и съответно да не спи с нас в леглото

Това е често срещан въпрос, дори опитният кучкар, който вече е отгледал няколко палета, ще попита: "Нормално ли е, кучето ми да спи в леглото ми?"

Health преди 3 години

От експертите знаем, че трябва да се създадат набор от очаквания и да останат последователни, щом става въпрос за обучението на кучето. Не можете да накарате съпруга ви да пусне кучето на дивана, а вие да решите, че не може.

Когато става въпрос за "трябва ли да пусна кучето си на мебелите", винаги се случват недоразумения, трябва да се вземе конкретно решение и да се придържаме към него, в противен случай позволяването на кучето ни само понякога може да бъде объркващо и трудно за него. Трябва да е просто да, разрешено е или не, не е.

Някои проучвания дали кучетата трябва да оставят да спят в леглото или не се оказват доста различни. Не можем да докажем по никакъв начин, и за това ще ви дадем 5 причини, поради които е страхотно, и 5 причини, поради които може да не е толкова страхотно.

Причини защо да спят с вас:

1. Топли са
Докато ние не мислим толкова много за топлината в леглото през лятното време, знам, че от есента до началото на лятото е страхотно с 60-килограмов нагревател. Кучетата често предварително затоплят мястото ни, преди да си легнем и това е чудесно!

2. Чувстваме се спокойни около тях
Случва ни се да чуем някое "скръц" през нощите, и това да имаш куче до теб, е доста успокоително.

3. Правят ни щастливи
Науката е доказала, че когато докосваме домашни любимци, мозъкът ни отпуска хормон наречен Окситоцин; смята се, че този хормон е свързан с емоционалното обвързване.Това увеличение на невротрансмитиращия хормон намалява нашата тревожност, изгражда доверието ни и може да помогне за намаляване на депресията.

4. Прави ги щастливи
Същите ефекти, които изпитваме с мозъчната химия и изграждането на доверие, се случват и с нашите космати приятелчета. Чувстват се сигурни и щастливи на нашите легла, близо до нас или дори докосвайки ни.

5. Помагат ни да си починем
Топлотата и ритмичното дишане на кучето могат не само да ни отпуснат, но и доказано ни помагат да заспим. Те са като топла звукова машина, която ви изпраща към страната на мечтите.

Причини защо не трябва да спят с вас:

1. Те могат да представляват опасност за вашето здраве
Особено ако имате алергии към техния пърхот, козина и слюнка. Спането, притиснато до кучешкия ви другар, може да причини доста главоболия.

2. Заемат място в леглото ви
Колкото и да обожаваме кучетата си, те не само заспиват на нашето си място, но понякога се налага да ги поместваме през нощта. Те се "разлагат" върху краката ни, като по този начин краката ни заспиват. Опитът да преместите спящо куче не е лесна задача. Куче, тежащо 40 килограма, изведнъж започва да тежи 400!

3. Нарушават съня
Независимо дали са чули удар през нощта, стават и слизат от леглото, или смазват краката ви, понякога спането с кучета в леглото може да бъде много разрушително.

4. Понякога са доста мръсни
Дори стопаните, които редовно къпят своите любимци, пак успяват да внесат мръсотия отвън в леглото. Да не говорим за техните малки игливи косъмчета. Има отделни одеяла за тях, но по някакъв начин те винаги успяват да се окажат на нашите и да оставят след себе си някаква част от задния двор.

5. Топли са
Докато признахме по-рано, че топлото им присъствие е удоволствие, когато е студено, за жалост е точно обратното, когато е горещо. Не е много по-лошо от събуждането изпотени от топъл кучешки торс, свит около краката или над врата ви.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 6 дни

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.