Следва

Дневен ХОРОСКОП - 19.06.2020

Размяна на любезности: прякорите, които си сложиха Иванка и Мелания Тръмп, и още от кухнята на Първото семейство

Истинската връзка на мащехата с дъщерята може да се разбере по начина, по който се наричат ​​помежду си. Това, и много повече, разказва новата биография на Първата дама, която изненада американското общество

Celebrities преди 3 години

Връзката между Мелания и Иванка Тръмп трудно може да се нарече близка. Говори се, че Мелания нарича Иванка "принцесата", докато първата дъщеря на президента нарича мащехата си "портретът" - защото Първата дама обикновено е мълчалива и рядко говори публично.


Мелания и Иванка Тръмп, 2008 г.

Прякорите са цитирани в "Неразказаната история на Мелания Тръмп", новото биографично произведение, написано от репортерката на Washington Post Мери Джордан. Книгата също така говори за трудната връзка на Първата дама с най-голямата дъщеря на президента от първия му брак.


Доналд, Мелания и Иванка Тръмп по време на президентската надпревара, 2016 г.

"Някой чу Мелания да нарича Иванка "принцесата", пише Джордан. "В отговор Иванка нарече Мелания "портретът", защото е трудно да се надникне зад фасадата й", цитират в рецензията си "Ню Йорк Таймс“. Белият дом отрича истиността на твърдението. "Пресслужбата на Първата дама реши да не участва в създаването на тази книга заради нечестността на автора", обясни пред "Дейли мейл" Стефани Гришам, ръководител на администрацията на Първата дама. Двеста осемдесет и шестте страници на книгата описват живота на Мелания, от нейното детство в Словения до кариерата й на модел и преместването в Белия дом. Образът на госпожа Тръмп в книгата се различава от обичайно приетия: Джордан описва Мелания като съсредоточена, безмилостна и амбициозна жена - тя се разделя с куп приятели, влизайки в нов период в живота си, независимо дали е кариерата на модел, която й позволява да се премести в Милано и след това в Ню Йорк или нейният брак с бизнес магната, с когото сега живее в Белия дом.

Джордан отбелязва, че 50-годишната Мелания и 74-годишният президент Доналд Тръмп имат много общо. "Има достатъчно доказателства, че от самото начало Мелания не само приема политическите стремежи на Тръмп, но и го насърчава да действа", пише Джордан. "И двамата са истински създатели на собствената си история", добавя авторката. "Неразказаната история" съдържа данни и за това, как Мелания Тръмп използва статута си на нова първа дама, за да преразгледа брачния си договор, с което гарантира, че тя и нейният син Барън Тръмп ще бъдат третирани не по-лошо от по-големите деца на президента от предишните му бракове, дори напротив. Източниците, отчитащи предварителното споразумение, не знаят какво точно е постигнала Мелания, но не става дума само за повече пари. "Ставаше дума за Барън. Мелания искаше и осигури по-големи възможности за него", отбелязва госпожа Джордан. 


Донад, Барън, Мелания и Иванка по време на президентските избори, 9 ноември 2016 г.


Разводът на Тръмп: колко ще получи Мелания, ако реши да напусне Белия дом (и президента)


Книгата разказва още, че Мелания няма приятели, дори не е имала шаферки на сватбата. Мелания прекарва по-голямата част от времето си с 14-годишния Барън и родителите си Виктор и Амалия Кнаус, които се местат във Вашингтон, за да помогнат на дъщеря си да отгледа сина си.Тя пише и че Мелания е много близка със сестра си Инес, която живее в Ню Йорк. В Белия дом Мелания говори словенски със семейството си, което дори кара Тръмп да се оплаква публично от факта. В книгата се отбелязва също, че бившият модел винаги е готова да бъде заснета от камерите, или, както твърди неин познат: "Не съм сигурен, че държи да отиде сама дори до банята."


Мелания Тръмп, 6 юли 2017г.

Биографията на Мелания, възбудила невероятен интерес в Щатите, отчита и други пиперливи конфликти между Мелания и Иванка Тръмп. Според автора, първата дъщеря на президента се опита да използва факта, че Мелания пристигна във Вашингтон малко по-късно, за да заеме мястото си в Белия дом, и предлага Пресслужбата на Първата дама да се преименува на Пресслужба на Първото семейство. Белият дом отрече с "тази история е напълно невярна". Две от най-важните жени в живота на президента Тръмп: 50-годишната му съпруга и 38-годишната му най-голяма дъщеря се засичат много малко в президентската резиденция. Иванка, съветник на баща си, има офис в западното крило, докато Мелания Тръмп работи в източното. Мащехата и доведената дъщеря нямат общи инициативи и дейности. Беше съобщено, че е имало толкова осезаемо напрежение между двете през 2018 г., че пътуванията им до Африка са били планирани така, че жените да не се срещат. Тогавашният началник на персонала на Белия дом Джон Кели е трябвало да се намеси и да посредничи между тях, съобщи New York Times. Мелания пристига в Африка през октомври 2018 г., за да акцентира върху проблемите на децата като част от кампанията си "Бъди най-доброто", а Иванка пристига там през април 2019 г., за да обсъди икономическото развитие, като акцентира върху жените.


Иванка Тръмп със съпруга си Джаред Кушнер в Белия дом, 19 май 2020 г.

В биографията на Мелания Тръмп, публикувана през 2019 г. от журналистката на Си Ен Ен Кейт Бенет и озаглавена "Свободно, Мелания: Несанкционирана биография", отношенията между двете жени се описват като "сърдечни, но не близки". Те обаче имат малко общо, дори и в изпълнителната власт. Иванка Тръмп е съсредоточена върху проблемите на жените, включително удължаването на платения семеен отпуск, както и върху въпросите, свързани с работата и обучението. Мелания Тръмп работи с деца основно, като инициативите й имат за цел доброта, благополучие и безопасност онлайн. Мащеха и доведена дъщеря могат да бъдат видени заедно главно на официални събития. Когато, по силата на протокола, се оказват близко една до друга на въпросните събития, Иванка обикновено позволява на Мелания да поеме инициативата. И двете влияят на президента, но всяка по свой начин. Когато администрацията на Тръмп през 2018 г. прие политика, която разделя децата мигранти от техните семейства, хванати на границата на САЩ с Мексико, Мелания и Иванка се противопоставят публично една на друга и то категорично. 


Вляво: Мелания Кнавс и Иванка Тръмп в шоуто Денис Басо, 26 май 2004 г.; Вдясно: Тръмп с дъщеря си и любовничката си на вечеря в Музея на изкуството "Метрополитън“, 26 април 2004 г.


Ms. Trump: колко "струва" всяка от съпругите и дъщерите на Доналд


Между другото, г-жа Тръмп е едва втората Първа дама на САЩ от друга държава (първата е Луиз Адамс) и в сравнение с другите съпруги на президенти, тя по-скоро мълчи. Подчиненият персонал на Източното крило е малък, а частта му от Белия дом е известна с липсата на течове на информация и лоялността на служителите. Мелания отговори на пандемията с коронавирус дори по-бързо от съпруга си: тя изпрати служителите се да работят от разстояние и им нареди да носят маски на закрито. Първата дама продължава да настоява американците да поддържат социална дистанция и да носят маски. В същото време, останалите дейности на Мелания предизвикват неоднозначни оценки. Например, през юни 2018 г. тя облече яке с надпис: "Всъщност не ме интересува. А вас?", докато беше на посещение на деца-мигранти в Тексас. Мелания твърди, че моделът й за подражание е Джаки Кенеди, друга известна Първа дама, популярна повече с тоалетите си, отколкото с изказванията си.

Книгата съдържа и няколко страници, посветени на "създаването на митове" от Мелания. Авторката е категорична, че в сферата Първата дама дори може да се конкурира с Тръмп, като визир лъжата за нейната възраст, както и за направените й пластични операции. Освен това няма доказателства, че Мелания говори четири или пет езика, както се твърди. Освен престоя на Мелания в Белия дом, книгата "Изкуството на нейната сделка: Неразказаната история на Мелания Тръмп" се фокусира и върху детството на Мелания в Словения, кариерата й на модел и връзката й с Тръмп преди брака. Моментът, в който фотографът Щайн Йерко снима 17-годишната Мелания, срещната случайно в Любляна през 1987 г., става основополагащ в кариерата й на модел.Скоро след въпросната среща, Мелания напуска университета, мести се в Милано, а след това и в Ню Йорк. 


Миналото: Мелания Тръмп ученичка



Доналд и Мелания Тръмп, Вашингтон, 2020г.

Очевидно много интересното четиво поражда съмнения и относно историята за срещата на Мелания с Тръмп. Италианският модел Паоло Замполи твърди, че е представил Мелания на Тръмп на парти през 1998 г. в Kit Kat. Казват, че Мелания отказала да даде телефонния си номер на Тръмп на първата среща, че двамата излизат една година преди да сключан брак, което се случва на 22 януари 2005 г. Това е трети брак за младоженеца и първи за булката. С първата си съпруга Ивана, Тръмп живя 15 години, а с втората - Марла Мейпълс - шест.

На сватбата си Мелания носи рокля за 200 000 долара, изработена от Джон Галиано. В същата рокля тя позира за корица на Vogue. "Нито Тръмп, нито Мелания имат голям брой близки приятели. Желанието им за самота прониква и в собствения им брак", пише Джордан. Но приятелите на двойката, от друга страна, твърдят, че Тръмп искрено се обичат и бракът им е много силен, въпреки факта, че съпрузите спят в отделни спални и имат различен график.

Наскоро, както писахме, а обществеността на Америка отбеляза, съпругата не поздрави президента за рождения му ден, който Доналд прекара с дъщеря си Иванка, съпруга й и децата им. 

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.