Тя е по-възрастната във връзката: 5 страхотни урока за мъжа

Тя е по-възрастната във връзката: 5 страхотни урока за мъжа

Колумнистът на Times, Гарет Рубин - за особеностите на отношенията, в които една жена е значително по-възрастна от мъжа. Без клишета и пристрастия.

На английски език, за да се идентифицират дами, които се срещат с по-млади мъже, често се използват обидни думи и немалко евфемизми. Cougar, например, буквално се превежда като "пума", но в действителност означава дама, която буквално се нахвърля върху младите господа като на плячка. Има съкращения: например WHIP, което означава "Жена, която е страстна, интелигентна и в разцвета на силите си" (секси, умна и независима). И още една концепция - MILF ("Майка, която бих искал да чукам“), бързо навлязла и в българския речник, та сега, заедно с типичните "силни и независими“ жени, имаме и "milf“.


Еманюел Макрон и Брижит Макрон, 2019г. Разлика във възрастта - 25години.


Големите любовни истории: Еманюел и Бриджит Макрон


Очевидно е, че обществото отдавна спокойно приема съюзи, в които мъжът е по-стар от своята партньорка, но му е много трудно да приеме обратния сценарий. И когато целият свят се запозна с двойката Бриджит и Еманюел Макрон, с тяхната 24-годишна разлика във възрастта, степента на дебат относно връзките на млади мъже със зрели жени се покачи до нивото на класически age-shamimg. 


Журналистът Гарет Рубин споделя мнението си за проблема:

Популацията на "cougar-ите" се увеличава. Секси зрели жени, пренебрегнали традиционните социални нагласи, "плячкосват" млади момчета, и това вече е видимо и на "нашата улица". Тази порода мацки си имат нов лидер и това е именно госпожа Макрон. Начело на глутницата преди няколко години беше тогава 58-годишната певица Мадона, която заби Кевин Сампайо, 31-годишен /преди 3 години/ модел от Португалия.


Мадона и Кевин Сампайо, 2018г. Разлика във възрастта - 27 години.

Когато аз бях на 36, в продължение на  година илизах с жена, която беше на 46. Знаете как списанията публикуват снимки на дългокраките Никол Кидман или Рейчъл Вайс в бикини, със заглавия "Колко секси изглежда на 47“? Тогава Сали изглеждаше в очите ми също като тези известни личности от списанията - грациозна и безкрайно красива.


Връзката ни беше свежа и необичайна - напълно различна от тези, които имах с млади момичета.

Около зрелите жени винаги има воал на съблазнителност, който може да оплете всеки в мрежата. Ралф Файнс се раздели с Алекс Кингстън заради Франческа Анис, която е с 18 години по-голяма от него. 48-годишната Уенди Данг, бивша Мърдок, се появи на папарашки снимки с полуголия 21-годишен манекен Бертолд Захоран, а 34-годишната Черил Коул въртеше афера с 24-годишният певец от One Direction Лиам Пейн.


Хайди Клум и Том Каулиц, 2018г. Разликата във възрастта - 16 години.


Хайди Клум в сватбен ден номер 3 и първи снимки от венчавката на о. Капри


Днес на тези момчета неколцина се присмиват снизходително, но, повярвайте ми, в много отношения може да им се завиди, защото от тези връзки те твърде вероятно са научили най-важните уроци в целия си живот.

Възрастта не те прави скучен 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.