Следва

Стресът влияе на скалпа - как помагаме

Тя е по-възрастната във връзката: 5 страхотни урока за мъжа

Колумнистът на Times, Гарет Рубин - за особеностите на отношенията, в които една жена е значително по-възрастна от мъжа. Без клишета и пристрастия.

Love преди 3 години

На английски език, за да се идентифицират дами, които се срещат с по-млади мъже, често се използват обидни думи и немалко евфемизми. Cougar, например, буквално се превежда като "пума", но в действителност означава дама, която буквално се нахвърля върху младите господа като на плячка. Има съкращения: например WHIP, което означава "Жена, която е страстна, интелигентна и в разцвета на силите си" (секси, умна и независима). И още една концепция - MILF ("Майка, която бих искал да чукам“), бързо навлязла и в българския речник, та сега, заедно с типичните "силни и независими“ жени, имаме и "milf“.


Еманюел Макрон и Брижит Макрон, 2019г. Разлика във възрастта - 25години.


Големите любовни истории: Еманюел и Бриджит Макрон


Очевидно е, че обществото отдавна спокойно приема съюзи, в които мъжът е по-стар от своята партньорка, но му е много трудно да приеме обратния сценарий. И когато целият свят се запозна с двойката Бриджит и Еманюел Макрон, с тяхната 24-годишна разлика във възрастта, степента на дебат относно връзките на млади мъже със зрели жени се покачи до нивото на класически age-shamimg. 


Журналистът Гарет Рубин споделя мнението си за проблема:

Популацията на "cougar-ите" се увеличава. Секси зрели жени, пренебрегнали традиционните социални нагласи, "плячкосват" млади момчета, и това вече е видимо и на "нашата улица". Тази порода мацки си имат нов лидер и това е именно госпожа Макрон. Начело на глутницата преди няколко години беше тогава 58-годишната певица Мадона, която заби Кевин Сампайо, 31-годишен /преди 3 години/ модел от Португалия.


Мадона и Кевин Сампайо, 2018г. Разлика във възрастта - 27 години.

Когато аз бях на 36, в продължение на  година илизах с жена, която беше на 46. Знаете как списанията публикуват снимки на дългокраките Никол Кидман или Рейчъл Вайс в бикини, със заглавия "Колко секси изглежда на 47“? Тогава Сали изглеждаше в очите ми също като тези известни личности от списанията - грациозна и безкрайно красива.


Връзката ни беше свежа и необичайна - напълно различна от тези, които имах с млади момичета.

Около зрелите жени винаги има воал на съблазнителност, който може да оплете всеки в мрежата. Ралф Файнс се раздели с Алекс Кингстън заради Франческа Анис, която е с 18 години по-голяма от него. 48-годишната Уенди Данг, бивша Мърдок, се появи на папарашки снимки с полуголия 21-годишен манекен Бертолд Захоран, а 34-годишната Черил Коул въртеше афера с 24-годишният певец от One Direction Лиам Пейн.


Хайди Клум и Том Каулиц, 2018г. Разликата във възрастта - 16 години.


Хайди Клум в сватбен ден номер 3 и първи снимки от венчавката на о. Капри


Днес на тези момчета неколцина се присмиват снизходително, но, повярвайте ми, в много отношения може да им се завиди, защото от тези връзки те твърде вероятно са научили най-важните уроци в целия си живот.

Възрастта не те прави скучен 


Тилда Суинтън и Сандро Коп, 2012 г. Разлика във възрастта - 18 години

Петдесетте може да те стигнат, но това не означава, че ще поумнееш. Много жени, преминали през брак и отглеждане на деца, в зряла възраст се стремят да се върнат към безгрижните си младежки години и да компенсират периода, когато е било необходимо да се подходи с пълна отговорност към абсолютно всяка стъпка. 

Ето защо, ако сте във връзка с по-възрастна жена, не се учудвайте, ако един ден се озовете в такси, което ви отвежда от най-компрометираната кръчма, в която сте се напили с любимата, след като сте били на театър, например. Просто се опитайте да си спомните какво се е случило, а ако не помните, просто живейте живота си и не се укорявайте.

Не всичко на този свят се върти около теб 


Арън Джонсън и Сам Тейлър-Джонсън, 2015 г. Разлика във възрастта - 23 години


Големите любовни истории: Сам Тейлър-Ууд и Арън Джонсън


Ако една хубава сутрин пожелаете неистово да се озовете в Сен Тропе или да си причините разходка по централните улици на Амстердам, може да се наложи да се сдържите - разбира се, при условие че имате важна работа, деца и прочее задължения. Вашата любима, по силата на нейната възраст, вероятно има всичко това, така че, като цяло, по-вероятно е да вземе решение в полза на постоянните си задачи.

Организацията на вашето време става по-ясна и конкретна с възрастта. Така че, когато се срещате с жена на възраст, бъдете наясно, че няма да сте на първо място за нея или поне не на всяка цена. 

Опитът е голяма ценност 


Робин Райт и Бен Фостър, 2014г. Разлика във възрастта - 14 години

Никога не го пренебрегвайте. В крайна сметка, как хората се научават да свирят на цигулка? Ами, с упражнения. Никой не се ражда научен, което касае и отношенията. По отношение на леглото, абсолютен факт, също започвате да се чувствате по-опитни, спокойни, уверени с времето. С ентусиазъм и самочувствие учите нови техники, включително екзотични.

От друга страна, опитът в отношенията не се ограничава само до секса. Той ви подсказва прекрасно какъв подарък е по-добре да направите на любимия, къде и кога да отидете на почивка, как да си улесните бита си и т.н. И в този смисъл опитът на вашия партньор е безценен. 

Пари = забавление


Деми Мур и Аштън Къчър, 2010 г. Разлика във възрастта - 15 години

Да прекараш една вечер в кръчма с евтина бира, разбира се, е ок, но не може да се сравни с първокласен полет до Истанбул, където те чака прекрасно мебелирано помещение в реставриран манастир със собствена парна баня, нали? 

С напредването на възрастта по правило ставаме по-богати и можем да си позволим да харчим пари за по-вълнуващи преживявания. Когато сте млади, напротив, проблем представляват дребните сметки, от типа как да помолим приятелката си да си разделим сметката или ще ми стигнат ли парите да напазарувам. Парите в този ранен етап често взимат превес над чувствата.

Не е нужно да организирате всичко сам


Ралф Фиен и Франческа Анис, 2002 г. Разлика във възрастта - 18 години

Несигурността поражда гняв. Разбирам, че звучи патетично, но в една връзка е така. Зрелите жени, като правило, вече са се установили в живота, така че, за разлика от младите жени, те винаги знаят какво искат и как да го подредят. Като едновременно са удивително спокойни. Няма двусмислено мълчание, ако сте направили нещо нередно или сте казали нещо не на място - те изказват мислите и желанията си директно.

Да позволите на жена да споделя отговорността с вас е прекрасно. Няма повече треперене и мислене в кой ресторант да я заведете или кое вино да купите. Не споря, човек трябва да носи отговорност, но понякога, когато имате и доста странични задължения, помощта на любимия в организирането на живота ви може да бъде много ценна.

More Love