Следва

Какво ново: Gucci вдига цените с до 10%

Trend Report: Beyond the Bedroom

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2020

All fashion преди 3 години

Ermanno Scervino

Бельото като дреха не е нова концепция, но пък за сметка на това е достатъчно успешна и завръщаща се на подиума периодично и при нужда. За Пролет/Лято 2020-та пък дизайнерите отново решават да се възползват от пленителното внушение на бельото, а като резултат наблюдаваме въпросната естетика в по-голямата част от дизайнерските колекции за сезона.

Dolce&Gabbana

Слип роклите продължават да са все така широко застъпени - могат да бъдат представени и като основно средство за развиване на тренда, стига, разбира се, да се запази будоарната естетика за сметка на 90-тарския минимализъм, границата е тънка, но разпознаваема.

Освен слип роклята, другите дизайн подходи са още по-набиващи се на очи, агресивни дори - корсетите се завръщат с пълна сила, сякаш никога не са напускали подиума, а дантелата е go-to материя, която се използва в изобилие. Говорейки за бельо, няма как да не споменем коприните - богати и разточителни, основни действащи лица при луксозната будоарна естетика - силуетът следва да бъде на показ, колкото и дързък да е - сутиен, носен вместо топ или много къси шорти с дантелен кант, а защо не и в комплект, ала Ermanno Scervino, комплиментирани от леопардов блейзър.

Ermanno Scervino

Прозрачните материи също са хайлайт в тенденцията, а Dolce&Gabbana майсторски съчетават копринения тюл с корсета, преразглеждайки богатите архиви на къщата и изваждайки най-доброто от минали колекции. От всичко видяно дотук обаче, Dion Lee се отличава с най-модерен подход - дизайнерът се осланя основно на корсет конструкцията, но подхожда различно в сравнение с останалите си колеги - корсетът идва с модерни детайли като джобове и стайлинг, който се вписва прекрасно - широки бежови панталони с ниска талия и обикновени бели топове, семпло, но едновременно с това дръзко.

Dion Lee


Dolce&Gabbana

Olivier Theyskens

Gucci

Alessandra Rich

Mugler

Olivier Theyskens

Tom Ford

Vera Wang 

More All fashion