Следва

Дневен ХОРОСКОП - 23.06.2020

Стресът влияе на скалпа - как помагаме

Ако имате някакъв проблем със скалпа си - сърбеж, прекомерно омазняване, косопад, твърде вероятно е причината да е стресът. За щастие, има няколко начина за справяне с този проблем - пряко и всеобхватно. 

Health преди 3 години

Трихологът и стилист в  Paul Labrecque Salon & Skincare Spa - Бриджит Хил, обяснява, че "стресът повишава нивото на кортизол в нашето тяло, а нивото на кортизол е пряко свързано с космения фоликул" - по този начин осезаеми проблеми със скалпа могат да са индикатор на повишена тревожност. Хил има богат опит с клиенти, които се оплакват от прекомерно мазна коса в период, в който "са много тревожни, респективно стресорите причиняват тежки проблеми със скалпа, което води до различни гъбички и бактерии, лющене и сърбеж". Трихологът разказва на какво трябва да обърнем внимание, за да се справим с проблема:


Стресът в картинка - когато Бритни изгуби контрол над... ами, всичко (2007)

Обърнете внимание на храненето
"Целта е да увеличим количеството хранителни вещества, влизащи в тялото чрез кръвта и клетъчните тъкани, защото тялото трябва да се подхранва както отвътре, така и отвън", казва Хил. Ако сте загрижени от загубата на коса, яжте повече плодове и зеленчуци, особено тъмнолистни зеленчуци. Намалете приема на червено месо, сол, кофеин и захар.


Какво трябва да знаем преди да се подложим на кератинова терапия


 

Контролирайте дишането си
Намерете начини да намалите тревожността и да отпуснете мозъка си. Медитацията е един от доказаните методи за постигане на мир и контрол. "Мисля, че има едно нещо, което хората възприемаме като даденост - дишането ни. Хората не осъзнават, че забавеното, дълбоко, внимателно дишане е изключително важно, спомагайки за намаляването на възпаленията в тялото." 


Стресът в картинка - когато Бритни изгуби контрол над... ами, всичко (2007)

Погрижете се за косата си
Като човек, борещ се с фокална алопеция (косопад) поради стрес, Бриджит Хил има няколко любими продукта за възстановяване здравето на скалпа. "Серумът за коса Dr. Дейвид Кингсли, British Science, е богат на витамин В - отличен за поддържане на фоликуларната активност", отбелязва тя. Хил рядко използва шампоан, но когато все пак измива с продукта, използва Design Essentials Honey Creme Moisture Retention Shampoo. Хил съветва хората с дълга коса да прехвърлят шампоана в шише с апликатор, "така че продуктът да проникне по-дълбоко в скалпа".


Start Shopping NOW: най-доброто в грижата за коса от 7 до 94 лева



Design Essentials, шампоан Honey Creme - достъпен в Amazon


Серум за коса Dr. David Kinglsey, British Science - достъпен единично и в комплект в Amazon

При самото отмиване на шампоана, добавете детоксикиращо масло René Furterer Complexe 5. "Това е почистващо масло и чудесен продукт за стимулиране обмена на клетките. Той подобрява кръвообразщението, а активните масла, които съдържа, проникват в дълбочина и намаляват възпалението, което е и крайната ни цел", казва Хил.


Масло за коса René Furterer Complexe 5  - достъмно онлайн ТУК и в по-добрите аптеки в страната

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.