Стресът влияе на скалпа - как помагаме

Стресът влияе на скалпа - как помагаме

Ако имате някакъв проблем със скалпа си - сърбеж, прекомерно омазняване, косопад, твърде вероятно е причината да е стресът. За щастие, има няколко начина за справяне с този проблем - пряко и всеобхватно. 

Трихологът и стилист в  Paul Labrecque Salon & Skincare Spa - Бриджит Хил, обяснява, че "стресът повишава нивото на кортизол в нашето тяло, а нивото на кортизол е пряко свързано с космения фоликул" - по този начин осезаеми проблеми със скалпа могат да са индикатор на повишена тревожност. Хил има богат опит с клиенти, които се оплакват от прекомерно мазна коса в период, в който "са много тревожни, респективно стресорите причиняват тежки проблеми със скалпа, което води до различни гъбички и бактерии, лющене и сърбеж". Трихологът разказва на какво трябва да обърнем внимание, за да се справим с проблема:


Стресът в картинка - когато Бритни изгуби контрол над... ами, всичко (2007)

Обърнете внимание на храненето
"Целта е да увеличим количеството хранителни вещества, влизащи в тялото чрез кръвта и клетъчните тъкани, защото тялото трябва да се подхранва както отвътре, така и отвън", казва Хил. Ако сте загрижени от загубата на коса, яжте повече плодове и зеленчуци, особено тъмнолистни зеленчуци. Намалете приема на червено месо, сол, кофеин и захар.


Какво трябва да знаем преди да се подложим на кератинова терапия


 

Контролирайте дишането си

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.