Следва

Най-горещите находки в ASOS до 50 лева

На кухненския плот с Ganni

RESORT 2021

Shopping преди 3 години

За разлика от нас, българите, които вече месец се наслаждаваме на свободата си - разходки в парка, обеди и вечери навън, дори кино и театър - един голям процент от световното население все още свиква с идеята, че вече може да прекрачи прага на дома си не само за да отиде до аптеката или супермаркета. След има-няма половин година, прекарана в социална изолация, повечето хора изпитват болезнена носталгия само припомняйки си последния миг социален живот - в случая на креативните директори на Ganni, Дите и Николай Рефщруп, последният спомен, непосредствено преди пандемията, е огромно, избухващо парти. В Копенхаген съпруг и съпруга са доста известни с шумните си афтър партита по време, а и извън графика на модните седмици.

В края на Януари, в чест на есенната си колекция за 2020 г. артистичен проект - 202020, плод на колаборация с друг датски артист, който "предрича" бъдещето за следващата декада, семейство Рефщруп покани В-С-И-Ч-К-И на по питие и много танци до малките часове на нощта. Още на гребена на вълната, непосредствено след тази презентация дизайнерите започват работа по круизната колекция на Ganni за 2021, но скоро след това светът спря и семейството се отдаде на самоизолация както всички ни.

По lookbook-а за въпросната колекция разбираме, че карантиненото време в дома на артистичното семейство премина повече от ползотворно - Дите се пренася в кухнята, където използва кухненския плот като своеобразно бюро. В началото, признава дизайнерката, не й е никак лесно да се адаптира към дигитализирания процес на работа; на това да бъде креативна онлайн, но сега Ganni, брандът и хората зад него, струят от оптимизъм.

Резортната колекция е изградена на основата на класиките за марката - огромни яки, буфан ръкави, мини рокли, закачливи принтове, много черна лицева кожа и поло тишърти се миксират в малко по-модерно звучене. Целта на Дите е именно да "рециклира" предните си колекции, като представи моделите, които са най-близки до сърцето й. Този сезон това е парти роклята, отразяваща и най-съкровеното желание на дизайнерката: "копнея да усетя чувството от това просто да съм на дансинга".

Към днешна дата в Копенхаген всичко е отворено, а Дите и Николай са на старите си работни места и търсят нови дигитални начини да представят колекциите си, да бъдат още по-устойчиви и да се свържат с общността от Ganni момичета по цял свят.

Източник: Vogue

More Shopping