Cecilie Bahnsen и изцяло рециклираната нова колекция

Cecilie Bahnsen и изцяло рециклираната нова колекция

Датската дизайнерка Cecilie Bahnsen представя своята резорт колекция за 2021, използвайки единствено стари, рециклирани материи, останали й от предишни колекции. Макар и подходът да печели бонус точки по отношение на устойчивост, дизайнерката признава, че й се е наложило заради извънредното положение и временно преустановяване на работната дейност на фабриките. Младата и модерна дизайнерка обаче се вдъхновява от това стечение на обстоятелствата и решава да продължи започнатото, представяйки всеки месец по една мини колекция от изцяло рециклирани материали, озаглавени под общото име Encore (превод от френски - още, отново).

Нейните обемни рокли бързо се превърнаха в разпознаваем дизайн маниер, спечелил й сърцата на множество почитатели. Тези силуети, разбира се, са широко застъпени и в новата й колекция, но за разлика от предишните, в които обемната рокля бе единствен въздействащ акцент, тук наблюдаваме надграждане и още повече фантазия. Дизайните са дръзки, скултурирани и закачливи и преминават в различни от роклите силуети като плетива, топове, якета и дълги черни палта. А когато говорим за звездата във всяка нейна колекция - роклята, то тя също търпи любопитна метаморфоза, придобивайки втален силует с корсет детайл и пеплум. Играта с текстури също е на почит в творчеството на Bahnsen - пачуърк от квилинг техника, бродирана органза и прозрачна коприна.

За бъдещето на своя бранд, дизайнерката споделя, че ще се фокусира върху достъпността: "Искам роклите и останалите ми дизайни да се носят на улицата, а на само по специални поводи. Това си беше креативно предизвикателство, защото по принцип работя доста изчистено и не обичам да миксирам прекалено. Но знаех, че има много скрити идеи в старите платове, трябваше ми време да помисля върху това и им дам нова стойност."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia