Истории от живота:

Истории от живота: "Сивите коси ме направиха супермодел", Мей Мъск

Майката на Илон Мъск, 72-годишната Мей Мъск, модел и диетолог, в навечерието на издаването на книгата й, за това как да се отървем от съпруга - тиранин, да победим възрастта и да отгледаме милиардер.

Мей, като ви гледа човек, разбира, че цифрата в паспорта е просто формалност. И все пак, ейджизмът продължава да бъде остър социален проблем. Вие лично, усещате ли подобно отношение и изобщо, темата Възраст тема ли е за вас?
Мей Мъск: Ейджизмът, за съжаление, е съвсем актуален проблем. Питате какво да се направи? Ами, ако някой ви кара да се чувствате малоценни, стойте далеч. Общувайте с хора, които ви ценят за това, което сте, и темата за годините не е съществена. Аз живея вече седем десетилетия, за това време постигнах успех в две любими направления и на своите 72 години съм търсена като модел и експерт по здравословен начин на живот повече отвсякога! Отгледах три деца. Имам единадесет внуци. Предложиха ми да напиша книга и го направих, а една от главите й се казва "Сивите коси са новото русо!". На 59 спрях да се боядисва и именно тази сива коса ме превърна в супермодел. Обожавам годините си и съм убедена, че никоя жена не бива да отстъпва от позициите си с напредването на годините. 

Изключително любопитен факт - малцина знаят, че ставате модел на 59. 
Не е точно така. За пръв път се качих на подиума на 15 (дефилирах в един универсален магазин една съботна сутрин, дори ме заснеха за реклама). Всъщност ангажиментите ми като модел не са преставали и докато учех в университета, и след раждането на трите ми деца, дори и когато останах самотна майка на 31 и заминах за Дърбан (град в Южна Африка), бягайки от съпруга си. Продължиха и след като се преместих в Торонто, вече бях на 42. Разбира се, не ставаше дума за висша мода, за кутюр. Дълбоко в себе си винаги съм искала да бъда много търсен модел, мечтаех билбордове с лицето ми да красят Таймс Скуеър в Ню Йорк. Но нищо не се получи, докато не навърших 60. Точно така, на 60 най-накрая мечтата се сбъдна - имах четири билборда на Таймс Скуеър!


Мей Мъск на седмица на модата Ню Йорк, 2017г.

Припомняме малко "статистика": на 61 години сте корица на списание New York, на 67 взимате първо участие на Седмицата на модата в Ню Йорк наравно с жени, три пъти по-млади от вас, на 69 години ставате лице на известна козметична марка. Тази история е история за търпението, нали? И като такава е брилянтен пример. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.