Следва

Lemon dress

Стил урок на седмицата: 7 grown-up начина да носим кроп топ

Кроп топът е един от онези елементи, които редовно се превръщат в тема на обсъждане по един повод или друг, най-вече заради особената си естетика.

All fashion преди 3 години

Заклеймен като капризен дизайн с особена слава, кроп топът често предизвиква повдигане на вежди, особено говорейки за grown-up стайлинг, различен от къси шорти, кецове и деним яке. Но при правилен подбор на отделните елементи, героят на деня всъщност може да се превърне в чудесен акцент с приятна, зряла естетика, подлежаща на надграждане в различни посоки.

Всичко, което ни носи удоволствие и ни кара да се чувстваме добре, следва да се консумира в щедри дози, затова и възнамеряваме да разнищим стилистичните особености около кроп топа, предизвикващи въпроси по отношение на това как и по колко.

#1 Най-лесното указание, което можем да дадем и да спазим е комбинирането на елементите в монохромна палитра. Неутралните цветове са естествен избор за построяването на визията, особено ако ни е първи опит с този дизайн - черно и бяло са винаги работещи комбинации.

#2 Ако пък се чувстваме по-смели от винаги, силните цветове са повече от добра идея, от която да се възползваме. Color block мотивът върши чудеса и изобщо не е труден за носене, два силни цвята в една визия са абсолютно достатъчни, за да започнем успешно.

#3 Кроп топът може да блести както в кежуал визии, така и в по-дръзки, проява на завидна доза въображение и моден усет. Оувърсайзд костюма, подобен на този на Джули Пелипас, е фантастична идея, която няма да остане незабелязана на улицата, както и коженият тренч, актуален за пролетно-летния сезон въпреки очакваните температури.

#4 Вечерните визии пък са кулминацията, говорейки за стилизиране на кроп топа. Перата са може би най-добрият пример, който можем да дадем, а с акцент като този, останалата част от визията не се нуждае от голямо обгрижване - добре скроени панталони с много висока талия и чифт сандали на висок ток са повече от достатъчни.

#5 Заигравката с различни по вид текстури е друга отправна точка, от която да се водим при построяване на аутфита. Коприненият шал, вързан като топ внася неочаквано раздвижване, а наслояването на скъсено плетиво върху блейзър е замисъл, който си заслужава да се пробва.

#6 Романтичната женствена естетика е друга посока, която можем да поемем при стилизиране на днешния герой. Повечето визии с главно действащо лице в негов образ са модерни и дръзки, доста младежки като цяло, но това не е единствената опция. Съчетаването със свободна миди пола и топ с романтичен буфан ръкав в лек памук или лен е прекрасна опция, илюстрирана в кадри от модните момичета.

#7 Разбира се, има и още по-лесен вариант за носене на кроп топ, който дори не изисква закупуването на подобен дизайн. Вместо това можем просто да завържем обемния тишърт на възел, а защо не и ризата, комбинирайки я с къси шорти в наситена палитра, защо не циклама:

More All fashion