Следва

Start Shopping NOW: най-доброто от грижата за лице с SPF

Какво ново: Johnson & Johnson изтегля всички избелващи кожата продукти от пазара

Линиите Fine Fairness и Clear Fairness са широко разпространени в Азия, Индия и Близкия Изток

Beauty News преди 3 години

В отговор на движението Black Lives Matter бюти компании и корпорации продължават да имплементират промени в политиките си, за да покажат съпричастност към борбата за расово равноправие. На 19 юни от ръководството на Johnson & Johnson обявиха най-новия си план за действие: корпорацията преустановява производствения цикъл на цели две продуктови линии, чието действие се определя като избелващо и съответно е в разрез с политически коректните намерения на компанията. Сериите са Fine Fairness на Neutrogena (разпространяваща се в Близкия Изток и Азия) и Clear Fairness на Clean & Clear (в Индия).

И двете гами са маркирани като "борещи се с тъмните петна", но много от потребителите се използват продуктите с цел да изсветляват тена си. В прессъобщението козметичната компания се казва: "По време на многото ни срещи от последните няколко седмици, изяснихме, че някои от имената и описанията на продуктите в портфолиото ни представят бледата кожа като един вид по-добра от естествения тон на кожата на всеки от нас. Това никога е било наша цел - красивата кожа е здравата кожа."

За кратък период от време продуктите ще останат налични онлайн и на място в магазините в Близкия Изток и Азия, но от Johnson & Johnson обещават, че линиите ще бъдат свалени от рафтовете възможно най-скоро. "Няма повече да произвеждаме или доставяме двете продуктови линии", изказва се CEO-то през The New York Times.

Действията на Johnson & Johnson могат да бъдат определени като съвсем навременен damage контрол, имайки предвид колко преки и непреки техни конкуренти пострадаха в разгара на протестите, а и немалкото проблеми, които компанията си е имала с подобни казуси в миналото.

More Beauty News