Следва

"Власт, народ, печалби" от Джоузеф Стиглиц – алтернативно решение, което да спаси световната икономика

24-тия София Филм Фест ЛЯТО ни посреща с "ПАРАЗИТ"!

Носителят на "Златна палма", четири награди "Оскар" и стотици отличия от цял свят ще открие специалното лятно издание на фестивала

Movies & TV преди 3 години

София Филм Фест се завръща, за да зарадва многобройните си почитатели. СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЛЯТО ще бъде ОНЛАЙН в цяла България, в платформи на открито и с прожекции в Дома на киното в София.

Официалното откриване на СФФ ЛЯТО е ДНЕС, 25 юни, в Платформа А6 на НДК с българската премиера на филма „Паразит“ на режисьора Понг Чун Хо. На церемонията ще бъде връчена Наградата на София на Столична община на художника, аниматора, режисьора, продуцента, сценографа Анри Кулев за неговия принос към изкуството на киното.


Понг Чун Хо

Седмият пълнометражен филм на Понг Джун Хо "ПАРАЗИТ” ("Parasite / Gisaengchung”) удиви света и заслужено получи "Оскар“ за най-добър филм – това е първата неанглоезична творба, отличена с тази най-желана награда (ако не броим френския филм „Артистът“ на Мишел Азнависиус, реализиран в традициите на нямото кино). От шестте му номинации за "Оскар“ се материализираха още три – за най-добър режисьор, най-добър международен филм и най-добър оригинален сценарий.

Гледайте от ДНЕС на територията на цяла България близо 90 фестивални филма онлайн тук.

More Movies & TV