Следва

Tabi от сребро

Седмица на модата през септември все пак ще има

Как и при какви условия, четем:

All fashion преди 3 години

COVID-19 дигитализира принудително планираните за юни модни ревюта, посветени на мъжката мода, дамската модна фиеста през септември, изглежда, ще се случи - или поне в Париж.

Fédération de la Haute Couture et de la Mode, ръководният орган във френската, и отчасти в световната мода, потвърди информацията вчера - модният форум във френската столица ще се проведе в периода между 28-ми септември и 6-ти октомври (приблизително със седмица закъснение от обичайния график). В официално обръщение от Федерацията увериха общността, че по време на всяко шоу "разпоредбите ще бъдат спазвани стриктно". Въпреки че правилата за спазване на социална дистанция продължават да важат с пълна сила във Франция, останалите карантинени мерки са почти изцяло вдигнати.

В Париж представят някои от най-големите имена като Chanel, Dior, Louis Vuitton и Givenchy, за които пропускането на презентация не е никак присъщо. Не по-малко вероятно се радват и по-малките производители.


Новобранец заменя Клеър Уайт Келър в Givenchy


Френската модна федерация е първата от общо четирите "големи" модни институции, която излезе с окончателно решение за предстоящия моден месец. Припомняме, че в последната една седмица от самите компании също се опитват да намерят индивидуални решения за справяне със ситуацията: Burberry анонсира, че ще представи колекцията си онлайн, като шоуто ще бъде "отворено" за всички посетители; Оливие Рустей планира подобен мащабен подход за Balmain, а Мария Грация Кюри за Dior мисли в съвсем различна посока, като възнамерява да презентира дори и круизната си колекция, само че в Италия.

Креативната директорка, направила модата преди всичко трибуна на феминизма, обяви 22 юли като официална дата за представяне на колекцията Resort 2021, но ще се наложи да разочароваме всички, които очакват специални покани - ревюто ще се проведе пред празна зала, по пример на безпрецедентния подход на Маестро Армани от февруарската модна седмица в Милано. От друга страна, по време на пресконференция по-рано тази седмица CEO-то на френската модна къща, Пиетро Бекари, потвърди, че ръководството планира нещата през септември да се случат далеч по-традиционно.

Колкото до това дали реално ще ни бъде позволено, а ако бъде позволено - дали ще имаме желанието да пътуваме през Септември, предстои да разберем.

More All fashion