Следва

Huawei и НХА организират фотографски уъркшоп за Next-Image Awards 2020 с участието на български актьори

Г като Гаф: националният ни флаг на носа и устата на госпожа Мустафа

Модните недомислици на седмицата...

All About Life преди 3 години

Вероятно все още в ученическия трепет на своето новоназначение като посланик в България (госпожа посланикът бе утвърдена с решение на Сената за посланик на САЩ в България в края на септември 2019-та), Н.Пр. Херо Мустафа сътворява стилистичен гаф след стилистичен гаф в последните седмици.

И ако някак мълчаливо приехме иначе твърде натруфения и на практика ненужен жест на Нейно Превъзходителство да се маскира на Самодива, честитейки Еньовден (един хубав езически обичай) на нас, Българите, на 24 юни, с цитираме, милото иначе:

"Толкова съм щастлива да бъда в страна, където хората празнуват силата на билките!"

... възбудил многократни интерпретации от най-различно естество, но определен от мнозинството българи като нелепица и досадно лицемерие.

То днешната й визита във ВМА направо ни остави без дъх. За да изрази "Признателност за екипите на първа линия срещу COVID-19 от американския посланик в България Херо Мустафа", Нейно Превъзходителство се яви на срещата, анонсирана като случайна, с генерал Мутафчийски и колеги, в ежедневен светлосив костюм, комбиниран с деликатно карирана ризка и семпли обувки на среден ток в черно, с развети, добре поддържани коси и видимо удоволствие от срещата.

Всичко щеше да е ок, дори навременно, ако не беше маската, препасала лицето на Херо Мустафа, представляваща нелепо съшити по средата части от българския и американския национални флагове.

И понеже не можем да си представим как е възможно такова безкрайно неуважение, такава невероятна липса на такт и национален респект, припомняме един велик цитат от Ив Сен Лоран, след което го перефразираме за случая:

"Изпитвам физическа болка, когато видя жена, станала жертва на модата" - казва Маестро Сен Лоран.

Изпитваме физическа болка да гледаме Знамето наплюто, все едно дали от зле експлоатиран дипломатически порив, или от откровено презрение.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 12 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 12 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.