Следва

В очакаване на... Един Коледен разказ за женствеността

Фотоизложба Модна фотография 2009 в ЦУМ

„Клуб нюз” и „Първа Инвестиционна Банка” „First ladies’ tendencies” представиха коледно модно събитие на 22...

All fashion преди 14 години

„Клуб нюз” и „Първа Инвестиционна Банка” „First ladies’ tendencies” представиха коледно модно събитие на 22 декември 2009 година, на което видяхме модните тенденции за следващата година с дрехи от магазините Tom Tailor, Volume 1 и Love Labels.

Ревюто беше продължение на проектът стартирал с фотоизложба на първи етаж в ЦУМ на тема „Модна фотография 2009”. Оригиналната идея включва три различни инсталации, които представят най-интересните вдъхновения на съвременните фотографи. Подобна идея се осъществява за първи път в България. Имахме възможността да видим витрините на търговския център в една съвсем различна светлина.

Първата инсталация е дело на модния фотограф Иван Коловос от студио „Прото”. Фотосите изразяват съвременния образ на модерната жена в града. Многото лица, която всяка дама носи в себе си, се допълват от цветния стайлинг. Всяка жена може да бъде каквато си пожелае, стига само да вярва в собствените си възможности.



Снимките са правени за модните издания „Бюти” и „Ана”. А главната идея е да се вдъхне искра за нов живот на множеството забързали се момичета, търсещи себе си и любовта сред градската джунгла. Морският пясък в инсталацията неусетно успя да ни пренесе в едно друго много по-красиво измерение.

Втората витрина е дело на най-известния турски фотограф Джамтул. Черно-белите фотоси са от серията „Smoke” или „Дим”.

Кадрите са част от пътуваща изложба, която ще обиколи световните модни столици. Моделът, позирал за поредната провокация на популярния моден фотограф, е Диана Иванчева. Топ моделът на „Expose Model” съвсем наскоро грабна и световната титла “Best photo model of the world”.



Джамтул е едно от най-популярните имена в модната фотография в Италия, Франция, Англия, Германия и Америка. Снимал е кориците на абсолютно всички престижни световни издания. Истината е, че артистът използва псевдоним и никой не знае истинското му име. Мистиката около самата му личност по перфектен начин се съчетава с неговото изкуство.

На третата витрина има само една снимка. Тя обаче е напълно достатъчна. Красивата актриса и водеща Гергана Стоянова се превъплъщава във вечния образ на Одри Хепбърн. Уникалната снимка е дело на фотографа Здравко Деков. Целта е да си припомним величието на модните икони от миналия век.



Във времената, когато талантът и стила бяха поставени на пиедестал. Репликата е на афиш от неповторимия филм с нежната Одри - „Закуска в Тифани”. Това е един модерен прочит на седмото изкуство, изпълнен с романтика, носталгия и много класа. В средата на композицията стои свещник, а до него шивашки манекен с рокля в стила на Холивудските прими.

Можете да видите композициите от изложбата „Модна фотография 2009” в ЦУМ.

More All fashion