Следва

We love: Gucci и геймърите

#TheLatest: свеж ъпдейт за класическата Antigona на Givenchy

THE LATEST IN FASHION

All fashion преди 3 години

Едва преди две седмици от Givenchy обявиха назначаването на Матю Уилямс като креативен директор на къщата, въпреки общото негодувание или по-скоро изненада от страна на модната публика. Уилямс е основател на развиващия се и модерен в момента бранд Alyx, ориентиран основно около мъжките стрийт облекла, което неизменно повдигна въпроси как се е стигнало до назначаването му в старата френска къща без наличието на какъвто и да е опит във висшата мода. Първата колекция на младия американец ще бъде представена по време на парижката седмица на модата през октомври тази есен, а дотогава можем само да гадаем дали ще бъде увенчана като успех, или по-скоро като едва задоволително представяне.


Седмица на модата през септември все пак ще има


Това обаче не е единствената вълнуваща новина около Givenchy - тази година отбелязваме десетата годишнина на една от най-успешните It-чанти през годините, а именно Антигона. Със своя силно разпознаваем силует чантата успешно трупа множество звездни позитиви за изминалото десетилетие, а големият комерсиален успех е подплатен от фенове като Роузи Хънтингтън-Уайтли, Миранда Кер, Кейт Мос, Лили Олдридж и още.

За да отбележат повода подобаващо, от старата френска къща създават нова версия на любимия дизайн. За разлика от първоначалния си вид, силно структуриран и обемист като цяло, новата Антигона се радва на олекотен и по-кежуал вид, наподобяващ непретенциозността на shopper чантата.

Озаглавена с лаконичното Antigona Soft, една от иконите на Givenchy идва в три размера и няколко неутрални цвята - черно, бяло, сиво, бежово и кемъл, както и в специална лимитирана версия на цветни райета, която ще бъде достъпна от август, за разлика от стандартната палитра, налична вече онлайн.

Стартовата цена за мини модела е 1 350 паунда и достига до 1 890 паунда за най-големия силует, който изглежда сякаш може да побере всичко необходимо дори за цял уикенд край морето. Цялата колекция Antigona и Antigona Soft разглеждаме онлайн ТУК.

More All fashion