Жертвите на Уайнстийн ще получат обезщетение от $19 милиона

Жертвите на Уайнстийн ще получат обезщетение от $19 милиона

Създаден е специален фонд "компенсация", от който да се изплащат средствата

Жертвите на американския режисьор Харви Уайнстийн, обвинен и осъден на 23 години лишаване от свобода за изнасилване и сексуално посегателство, ще получат обезщетение в размер на било 19 милиона долара. Това съобщи Летисия Джеймс - Главен прокурор на Ню Йорк.

 


Разпятие в розово: Харви Уайнстийн, сексът насила и отговорът на въпроса ЗАЩО?


"Харви Уайнстиий и компанията му The Weinstein Company загубиха доверието на служителите си. След целия мъчителен и дълбоко унизителен процес, включващ заплахи и обидна дискриминация, тези хора най-накрая ще получат справедливостта, която всички заслужаваме. В продължение на повече от две години екипът ми се безспирно се бори за справедливост за жените, чиито живота са преобърнати с главата надолу от Харви Уайнстийн. Финалното решение е победа за всички жени, които някога са се чувствали застрашени или са ставали жертва на сексуално насилие, полова дискриминация, тормоз и унижение от страна на работодателя си", каза Джеймс в официалното си изявление.


Летисия Джеймс

Според официално съобщение на сайта на прокуратурата, съдът е постигнал следното съгласие след няколко поредни заседания срещу Уайнстийн и продуцентската му копания: на всички жени, които считат, че работят в неблагобриятна работа среда, станали са жертва на сексуален тормоз, посегателство, насилие и дискриминация в The Weinstein Company, или са били лично насилвани от Харви Уайнстийн, могат да получат компенсация от специално създаден фонд от $ 18 875 000.


"Харви Уайнстийн не е единственото животно в Холивуд - какво ще кажете за тези, които го защитаваха?"


Засега в този списък влизат приблизително 80 жени, което е плашещо огромно цифра.

Повече подробности около Процеса Уайнстийн припомняме ТУК.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.