Следва

7 трика за ефикасна слънцезащита при спорт на открито

Beauty Starter: триковете на Роми Солеймани, повелителката на най-сияйните визии

Бюти триковете на един от най-популярните мейкъп артисти в модния бизнес

Beauty News преди 3 години

Доколкото сме се убедили с времето, красотата не вирее без да полагаме необходимите усилия. От процедурите за лице, които хидратират и правят тена сияен, до перфектно нанесената очна линия - всяка "дисциплина" в бюти сектора идва с набор от съвети, трикове и примери от страна на бюти експертите, които от години систематизираме в рубриката Beauty Starter. Благодарение на CR Fashion Book днес се докосваме до магията на една от много популярните гримьорки в модния бизнес, известна със създаването на сияйни визии, които са се превърнали в запазена марка.

Роми Солеймани е артист, базиран в Ню Йорк; звездната й клиентела включва Алисия Викандер, Трейси Елис Рос, Кара Делевин и Натали Портман. Работата й се ползва с редовно присъствие по страниците на много от международните издания на Vogue (с най-скорошни едиториали в немското, японското, австралийското, китайското и италианското списание), Teen Vogue, WSJ Magazine, Allure, Violet Book и ELLE. Забележителните й умения са предпочитани от световноизвестни фотографи като Дан Джаксън, Йелена Йемчук и Кас Бърд, от чиито екипи е почти неизменна част.

Визиите, които Роми създава, се разпознават лесно по свежия вид, чиста кожа и експертно нанесените цветове; техническите умения и набитото око на Солеймани й осигуряват работа по мащабни кампании, сред които реклами на Ulla Johnson, Kate Spade и Calvin Klein. Ето какъв insight имаме възможността да получим, директно от източника:

След като асистира на страхотната Линда Кантело, дългогодишната главна гримьорка на Giorgio Armani Beauty, по време на фотосесия, кариерата на гримьорката Роми Солеймани преминава от "нула до 100" със скоростта на светлината. Това е първият ѝ опит на снимачната площадка, а по време на ангажимента има възможността да срещне едни от най-ярките модни таланти - самата Кантело, фотографа Стивън Клайн, стилиста Джо Маккена и фризьорът Гидо Палау. Не след дълго Солеймани се превръща в постоянното присъствие в backstage света на модата, като създава грима за серия рекламни кампании, корици на списания и модни ревюта. Свежите й, чисти, естетски визии и изкусни щрихи я правят любимка на звезди като Натали Портман и Алиша Кийс, както и топмодели като Каролин Мърфи и Кристи Търлингтън.

Какво те привлече в света на красота?
Аз съм човек, който винаги е обичал грима. Израснах в Ню Йорк, а родителите ми работеха в "Студио 54" по организацията на партита, а аз наблюдавах всяка вечер в захлас как майка ми се гримира точно толкова бляскаво и приказно, колкото виждаме от снимките. В този смисъл, винаги съм била част от света на модата и блясъка, но не в корпоративния смисъл на думата - опознах го чрез бутиците и партитата. В гимназията бях момичето, което гримираше приятелките си. Когато отидох на срещата си за 10-годишнината от завършване на гимназията, в годишника ми пишеше "Каква ще бъдеш след 10 години?" Още тогава отговорът ми беше "гримьор". Тогава дори нямах представа, че в реално искам да бъда гримьор, дори не знаех, че това е истинска работа. Но предполагам, че е едно от тези неизбежни неща. За мен е призвание.

Работиш с някои от най-известните топмодели в продължение на доста години, какво ти е струвало да изградиш тези дългогодишни връзки, приятелства дори?
Мисля, че познавам Каролин (Мърфи) най-отдавна. Правих грима й за първата си Met Gala. Бях на 23 или 24 - беше някак нереално. Най-хубавото е, че прекарвайки в този бранш толкова много време, вече има определени хора, с които създавате емоционална връзка и доверени взаимоотношения; контактите ви се развиват с течение на времето, а в резултат градите отношения и извън бизнеса. Каролин и аз сме типичният пример. Тя идва у нас за празниците, момичетата ми я познават много добре - като част от семейството е. А Кристи (Търлингтън) винаги е била много подкрепяща, топла и любяща. Тя е човекът, с когото се съветвах по време на бременностите си.

Разкажи ни повече за #romyglow?
Това е начинът, по който гримирам - аз съм минималист и поставям на първо място грижата за кожата. Техниката ми започва с подготовка. Това е една от разликите между мен и останалите гримьори. Много колеги разчитат на лъскави или блестящи продукти - и аз го правя понякога в зависимост от светлината, атмосферата, типа кожа или цвета - но ми харесва, когато блясъкът не изглежда твърде "козметичен", а е постигнат благодарение на доброто състояние на лицето. Искам светлината да е загадъчна и неоткриваема, кожата да има свеж и хидратиран вид, без да може с просто око да се определи откъде съм минала с хайлайтъра.

Какви са специфичните стъпки в грижата и подготовката на кожата, които правиш, за постигането на този сияен вид?
Ако времето позволява, правя масажно почистване, поставям гореща кърпа, след това пръскам със "спрей-воал", слагам крем, инстантна маска и използвам бюти ролер. По принцип, когато гримирам лице, това наистина е от значение, защото не искам просто да "цапам" нещо отгоре, а предпочитам да извърша цялостен ритуал за красота. Никога не слагам фон дьо тен на лицето. Предпочитам да използвам коректори, когато трябва да се покрие дадено несъвършенство. И най-важното - оставям кожата да диша.

Има ли някакви съвети за постигане на повече блясък и сияние в домашни условия?
За да изглеждате по-свежи, може да озарите вътрешната част на очите. Харесва ми цялата гама от цветове на коректорите Bobbi Brown; коректорът е различен от фон дьо тена, защото неутрализира нежеланите тонове. Бих добавила и руж - харесвам кремообразните и хидратиращи ружове като този на Tata Harper или RMS. Имате нужда и от нещо хидратиращо, което да подхрани кожата ви.

Използвайте по-ярки цветове за да добавите повече жизненост на визията, тъй като, когато прекарваме повече време на закрито, тенът страда. Друг личен фаворит са бронзиращите кремове като този на Chanel, който придава да кожата вид, като след идеален "прием" на точното количество запас от витамин D. За по-сияен вид, концентрирайте блясъка върху овала на лицето, а не централните части. Има един серумен тонер от една корейска марка Whal Myung, с който пръскам Beautyblender-а и после го притискам към скулите. По този начин се придава хидратиран и сочен вид, без ненужен лепкав или мазен резултат. Разбира се, това не е основното му предназначение, но ми харесва да откривам многофункционалността на всеки продукт, който използвам.

Кои са другите ти любими продукти с двойно предназначение?
Знаете ли, че може да използвате продукт грижа за кожата като грим? Маслото от шипка, например, е с кехлибарен цвят - може да се поставите на бузите вместо блъш. Ако тенът на кожата ви е по-студен като моя, това ще стопли визията. Ако пък сте естествено по-матови, ще й придаде плътно и луксозно излъчване. Спокойно може да го използвате на места, върху които поставяте руж или дори да наслоите върху ружа си. Сложете мъничко масло или силно хидратиращ крем за лице, като Augustinus Bader The Rich Cream, на върха на пръстите си и го притиснете към кожата - директно върху прясно нанесения руж. Можете и да ся заиграете с наслояването, като първо нанесете крема, а след това блъш. Придава разкошно излъчване на кожата.


Масло от шипка за здрав тен и луксозен блясък


More Beauty News