Следва

Следобедът на годината: август, музика, Правец

Какво да гледаме: 11-те най-добри нови заглавия в Netflix

Netflix & Chill

Movies & TV преди 3 години

Вероятно проблемът с избора на заглавие от морето в стрийминг платформата не ви е никак чужд. Всъщност, оказва се, най-трудната и времеемка стъпка в неделната киновечер е именно избора на филм. Работим усилено по това да направим животите си/ви по-лесни, затова днес ви лишаваме от това съвсем излишно усилие, излъчвайки представителен списък с 11 НАЙ-ДОБРИ НОВИ ЗАГЛАВИЯ на платформата този месец (все пак остават едни петнайсетина дни, нека ги оползотворим):

"Али", от 1 юли

"Али" на Майкъл Ман не би могъл да се появи по-навременно. Разказващ за живота на Мохамед Али, филмът на Ман проследява легендарния боксьор (изигран от Уил Смит) от 1964 до 1974 г. - период, в който Али се обръща към исляма, критикува публично войната във Виетнам и излиза от спорта, само за да се върне още по-голям. "Али" разби бокс офиса преди години, но сега, когато вече е в Netflix, зрителите имат шанс да дооценят филма и (да се надяваме) да се повлияят от неговото послание.


"Цигулар на покрива", от 1 юли

"Ако бях богат човек ..." Този месец филмовата адаптация Fiddler on the Roof от 1971 г. идва в Netflix, за да зарадва любителите на музиката навсякъде по света. Мюзикълът на Норман Джейсън разказва историята на Теви, евреин, баща на пет дъщери. Докато дъщерите на Теви очакват да се омъжат, Теви се бори да запази наследството и вярата на семейството си - задача, която става все по-трудна, когато царят гони всички евреи от техния дом.


"Фрида", от 1 юли

Салма Хайек влиза в ролята на Фрида Кало през 2002 г. и остава в историята завинаги! Режисирана от Джули Теймър, драмата проследява живота и развитието на Кало през ранния етап от кариерата й, брака й с Диего Ривера (изигран от Алфред Молина) чак до смъртта й. Почти 20 години след излизането си, "Фрида" остава основен източник за биографията на чудатата мексиканска художничка.


"Коварни улици", от 1 юли

Една от безспорните класики на Мартин Скорсезе, чието действие се върти около Чарли (Харви Кайтел), млад италиано-американец, и неговия приятел Джони Бой (Робърт Де Ниро), комарджия на практика от дете. Чарли работи на непълно работно време като колектор, но когато Джони отказва да плати, се озовава между своя дългогодишен приятел и група от много жестоки наемници. "Ирландецът" също е достъпен на онлайн платформата, така че си устройте Де Ниро/Скорсезе вечер - гарантирано, няма да съжалявате.


"Момиче за милиони", от 1 юли

Вторият филм за бокс в този списък е доста тежък - "Момиче за милиони" с главна роля, поверена на Хилари Суонк като Маги Фицджералд, амбициозен спортист, който се обръща към треньора на ветерани Франки Дън (Клинт Истууд) за помощ на ринга. Филмът на Истууд се справи повече от добре в бокс офиса (спечели на създателите си над 216 милиона долара), а и се представи забележително в сезона на наградите (спечели Най-добър филм за 2004 на Оскарите, също и наградите за Най-добър режисьор, Най-добра главна женска роля и Най-добра поддържаща мъжка роля за Морган Фрийман).


"Списъкът на Шиндлер", 1 юли

Тематиката на филма категорично не е най-приповдигащата, но въпросите, които засяга са нещото, което правят "Списъкът на Шиндлер" толкова значим като продукция. Драмата на Стивън Спилбърг от 1993 г. разказва истинската история на Оскар и Емили Шиндлер (Лиъм Нийсън и Каролин Гудол) - немска двойка, спасила повече от хиляда еврейски деца по време на Холокоста. Филмът проследява пътя на заможната двойка през назначаването на еврейски бежанци във фабриките им и подкупването на нацистки служители, за да не позволят евреите да бъдат изпращани в зловещите лагери на смъртта. "Списъкът на Шиндлер" печели седем награди Оскар, включително за Най-добър филм и Най-добър режисьор.


"Химера", от 1 юли

Време е и за малко научна фантастика, за да привнесе малко цвят в този списък. През 2009 г. Винченцо Натали пуска биомедицински трилър за двама учени, които се опитват да "сплетат" спиралата на човешкото ДНК в животински гени. Напук на своите началници, учените "създават" младо женско същество, което започва да расте с бързи темпове и не след дълго те се привързват към нея. Това, което следва, е история, която поставя под въпрос всичко, което знаем за човечеството.


"Карате Кид", от 1 юли

Тази класика от 80-те години се фокусира върху тийнейджъра Даниел ЛаРусо (Ралф Макио), който изучава древното изкуство Карате от учител на име Мистър Мияги (Пат Морита). Докато Даниел чисто и просто търси начин да се защити от хулиганите, които го тормозят (и е преуспява в това начинание), в крайна сметка опознава с важността на самоконтрола, уважението и баланса - умения, които са от съществено значение при преминаването му в зряла възраст.


The Old Guard, от 10 юли

Чарлийз Терон се завръща!. Екшънът na Джина Принс-Байтууд включва Чарлийз в главната роля на древния воин на име Андромаха от Скития (на кратко - Анди). Терон ръководи група от наемници, но когато се сблъскват с безсмъртно същество, тайната им излиза наяве и групата на Анди се оказва в битка за собствените си животи.


"Спотлайт", от 22 юли

Като пореден победител в категорията Най-добър филм на Оскарите, на 22 юли биографичната драма "Споталйт" ще бъде качена на стрийминг платформата. Филмът на Томас МакКарти проследява истинската история на екипа на "Спотлайт" и разследването му за системното сексуално насилие в Католическата църква. Филмът си спечели незабавното уважение на публика и критици, мигновено след излизането му (с шест номинации за Оскар и две спечелени награди) и не престава да бъде изключително важен за #MeToo движението.


"Къщата на любовта 2", от 24 юли

Две години след като The Kissing Booth за първи път връхлетя в Netflix, продължението най-накрая е тук. The Kissing Booth 2 отново събира зрителите с Шели (Джой Кинг) този път в последната година от гимназията. Шели и Ноа (Джейкъб Елорди) успяват да поддържат връзката си от разстояние, докато той е в колежа, но с наближаването на времето за кандидатстване и при Шели, плюс появата на едно ново приятелство, момичето едва успява да се пребори с всички новости. Това ли е краят за Шели и Ноа? Ще разберем на 24-ти...

More from View Sofia

170 събития в седмото издание на Нощ на театрите

All About Life преди 4 години

Над 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, "отворени врати", театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, изключително богата детска програма в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен ще предложи седмото издание на Нощ на театрите.

More Movies & TV