Следва

Личният гримьор на Гуинет Полтроу, от днес на 50, за специфичната бюти рутина на актрисата

7 трика за ефикасна слънцезащита при спорт на открито

Нанасянето на слънцезащитен крем е безспорно най-ефективният и популярен метод за предпазване на кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи.

Body преди 3 години

Въпреки че добре го знаем и нанасяме подходящите продукти редовно и почти религиозно, неведнъж ни се е случвало да получим изгаряне няколко часа по-късно, особено при активности на открито. Летният сезон най-после предразполага да се отдадем на любимите си спортни занимания навън, а за да не се налага да се лишаваме от тези така приятни удоволствия, следва да предприемем няколко важни, но лесни за изпълнение стъпки, които не просто ще ни предпазят от слънчево изгаряне, но и от вредите от слънцето в дългосрочен план. Когато говорим за спорт, съществуват няколко особености, които трябва да се вземат под внимание.

Правилно количество крем
По-голямата част от хората не използват достатъчно количество слънцезащитен крем, което води до множество щети, като изгарянето е най-малката от тях, но единствената, която се отразява на момента. За правилно покриване на цялото тяло са необходими 42 грама крем или една чаша за шот, пълна догоре, всичко под тези граници е крайно недостатъчно.

Алтернативни текстури
Разбира се, кремовете и лосионите са най-често срещаните текстури на пазара, но когато говорим за спорт на открито, където правилното и достатъчно често нанасяне е от особено значение, най-удобно ще е, ако се преориентираме към слънцезащитен спрей. Photoderm MAX Brume solaire SPF 50 от BIODERMA осигурява много висока защита в целия UVA-UVB слънчев спектър и предпазва от вредното въздействие на UV лъчите и свободните радикали, благодарение на съдържащите се антиоксиданти. Освен надеждната защита, продуктът осигурява и максимално улесняване на процеса по нанасяне - под формата на спрей, формулата позволява ефективно покритие без да е необходимо разнасяне с ръце, работи идеално и върху мокра кожа, превръщайки се в незаменим защитник за спортуващите на плажа, както и за тези от нас, които не харесват плътните текстури.

С незабавен освежаващ ефект, Photoderm MAX Brume solaire SPF 50 е също така силно водоустойчив, задължителна особеност при спортуването навън, защото иначе потта отнема от покритието и оставя кожата незащитена. Формулата е некомедогенна и разработена според екобиологичните принципи, целящи да запазят екосистемата на кожата и да подсилят естествените й механизми.

Избиране на по-висок фактор
При активности на открито е добре да изберем SPF 30 и нагоре, по-ниските стойности не осигуряват надеждна защита за продължителен период от време. Също така трябва да се вземе под внимание, че повечето хора не нанасят слънцезащитния продукт достатъчно често и достатъчно обилно, както споменахме по-горе. При пестеливо нанасяне си осигуряваме не повече от една четвърт от фактора, което е между SPF 7 и 8, или иначе казано - нищо.

Photoderm Brume Solaire SPF 30

Да не забравяме лицето
Лицето първо започва да показва признаци на преждевременно стареене като бръчки, дехидратация и пигментни петна, затова не бива да оставяме на заден план таргетираната защита. Използването на някои продукти срещу акне например засилват чувствителността на кожата към слънчевите лъчи - носенето на шапка и слънчеви очила е задължително, а ако не искаме да се сдобием със злощастния ефект на Ким Кардашиян от 2009г., следва да използваме и добър крем за лице. Photoderm MAX Aquafluid SPF 50+ от BIODERMA осигурява много висока слънцезащита с аквафлуидна текстура и сух завършек с 100% контрол върху лъщенето, като едновременно с това е подходящ за всеки тип кожа, дори за комбинирана и мазна, чувствителна или нетолерантна към UV лъчите кожа, много светла кожа с лунички, кожа, изложена на интензивно UV облъчване. Немазен, некомедогенен, без аромат и водоустойчив, Photoderm MAX Aquafluid SPF 50+ се предлага и в тониран вариант в два оттенъка светъл и златист, за да имаме възможността да поддържаме перфектен вид дори и когато спортуваме навън.

Нанасяме равномерно и обилно преди излагане на слънце и повтаряме често и след плуване, бърсане с кърпа или спорт. Ексклузивната комбинация между UVA/UVB дерматологични филтри и патента Cellular Bioprotection™ предоставя оптимална защита срещу вредното действие на UV лъчите, както и естествена клетъчна биологична защита Cellular Bioprotection™, активираща естествените защитни механизми на кожата, защитава клетките и се бори с преждевременното стареене на кожата.

Кожата винаги има нужда от слънцезащита
Дори когато излизаме за кратко, кожата се нуждае от ефективен щит. 20-те минути навън не правят слънчевите лъчи по-малко вредни, а за това време лесно можем да получим изгаряне. Освен това, колко често ни се случва, когато излезем за малко и спонтанно, 20-те минути да се превърнат в 40?

Защитата трябва да е навременна
Слънцезащитните продукти трябва да се нанасят 30 минути преди да излезем навън, за да попият полезните съставки в дълбочина, а след това трябва да нанасяме отново на всеки два часа. Съответно времето се скъсява, ако се потим обилно или се подсушаваме с хавлия.

Хидратация
Слънчевото изгаряне освен болка, дискомфорт и щети в продължителен период от време, води и до дехидратация. При наличието на изгаряне кръвоносните съдове се разширяват, изпращайки сигнали до тялото за повече кръв в зоната, което от друга страна води до загубата на вода. Пиенето на достатъчно вода, ефективните тренировки, здравословното хранене и почивката са от ключово значение за възстановяването на тялото от изгаряне, но малко допълнителна грижа под формата на хидратация ще накара кожата ни да се чувства прекрасно. Hydrabio Brume от BIODERMA e прецизно дозиран в опаковка от 50 мл. успокояващ и освежаващ спрей за дехидратирана и чувствителна кожа, доставящ комфорт през целия ден, дори и навън. Формулата мигновено облекчава усещането за парене и сърбеж, освежава и има много добра толерантност, тя е некомедогенна и без аромат.


Благодарение на перфектния баланс от минерални соли и микроелементи, Hydrabio Brume напълно запазва биологичните и физиологични характеристики на кожата, което го прави идеалният съюзник на чувствителната и дехидратирана кожа в борбата срещу различни реактивни признаци (след дерматологична процедура, епилация, бръснене, слънчево изгаряне и др.) и чувството на дискомфорт. Уникалният му състав и естественият патентован комплекс D.A.F. увеличават прага на поносимост на кожата в случай на външен стрес. Активните съставки манитол и цинк бързо и дълготрайно успокояват кожата, а в резултат тя сияе.

Спазвайки внимателно тук изброените препоръки, можем с неприкрито удоволствие да се наслаждаваме на хубавото време навън, а защо не и да се включим в благотворителното женско бягане на BIODERMA Women's Run? Второто издание на състезанието по бягане за жени ще се проведе на 18 юли от 9 сутринта пред НДК с обещание за прекрасно настроение, много награди и благородна инициатива, повече за която четем ТУК.

More Body