Следва

Народният театър чества Иван Вазов с шествие и награда

Роуз Кенеди Шлосберг, копие на баба си Джаки

Носи името на Кенеди, но очите и стилът определено казват "Бувие"...

Celebrities преди 3 години

Роуз Кенеди Шлосберг идва от солидна политическа династия - внучка е на Джон Ф. Кенеди и Жаклин Бувие-Кенеди (впоследствие Онасис) и е дъщеря на американския посланик в Япония, Керълайн Кенеди, и художника Ед Шлосберг. Въпреки че израства сравнително далеч от светлините на прожекторите, 27-годишната девойка "обръща глави" след себе си, благодарение на поразителната прилика с баба си Джаки.


Роуз Кенеди Шлосберг, вляво, позира със сестра си Татяна Шлосберг, декември 2014 г.

Роуз обаче тръгва по свой собствен път на развитие - в обратната на Белия дом посока. Известната наследница се захваща с иновативна и малко причудлива уеб поредица, End Times Girls Club, от Above Average Productions, (създателя на SNL Lorne Michaels Broadway Video), в която Шлосберг и близка нейна приятелка Мара Нелсън-Грийнбърг, по известна като Бий или Лара, участват в комедийни видеоклипове, предлагащи постапокалиптични техники за оцеляване като "зашеметяваща трансформация единствено с помощта на апокалиптичен боклук", "изгаряне на всички вещи на гаджето" и "създаване на спирала за мигли чрез смесване на пепел и някаква обикновена стара мазнотия".

Ето и още няколко интересни факта за внучката на Джаки Кенеди:

1. Кръстена е на прабаба си
Името й идва от Роуз Кенеди, майката на JFK (и 8 други деца), но да бъде кръстена на прабатата е всъщност идея на Джаки, а не на майка й Керълайн. Макар че бившата Първа дама очевидно не се погажда със свекърва си, отношенията им остават в историята с емблематичното изказване на Жаклин: "Старият прилеп е на около 100 години, така че нека да я уважим."


Три поколения Кенеди в едно и също Valentino


2. Момичето на Гранд Джаки
Най-голямото дете на Керълайн и Ед, Роуз, израства в Горен Ийст Сайд, Ню Йорк, в близост до апартамента на баба си. Grand Jackie, както я наричат внуците, често посещава апартамента на младото семейство Шлосберг за разходки с Роуз. По-късно, когато момичето е вече по-голям, баба Джаки редовно я води на детските площадки, води я и в любимтие си музеи. Заниманията на баба и внуче се превръщат в традиция, която се спазва чак до смъртта на Жаклин през 1994 г., когато Роуз е на 5 години.

На посещение в Американския природонаучен музей Първата дама води Роуз за среща със свой близък приятел, харвардският икономист Джон Кенет Гълбрайт. "Роуз беше навсякъде, тичаше на 20 метра пред нас, същинска фурия", пише биографът К. Дейвис Хейман. "Тя ми напомня за Джаки, когато беше малка. Роуз е много ярка и много независима."

3. Роуз е много близка с JFK Jr
В семейство, достатъчно помрачено поредица от трагедии, смъртта на любимия чичо на Роуз през 1999 г. е поредното предизвикателство, с което всички Кенеди трябва да се справят. "Роуз много се отдръпна след смъртта на Джон", разказва приближен до Първото семейство. "Беше й като баща. Изпадна в 6-месечна депресия - не говореше с почти никого. Спря да се храни, свали 15 килограма." Двете поредни загуби - на баба й и на чичо й оставят още едно бреме върху плещите на крехкото дете - многомилионните завещания. "Само на 14, Роуз струваше милиони долари", казва още източникът на Page Six.


Джон Кенеди - младши с Роуз, 2001г.

4. Завършва Харвард
След като се дипломира от престижно подготвително училище в Манхатън, Роуз се насочва към Харвард. Взима допълнителни часове по филмово изкуство, развива интерес към модата (като баба си!) и завършва със специалност Английски през 2010 г. През същата година печели стипендия за магистърска програма по Интерактивна телекомуникационна програма в Школата по изкуствата Tisch от NYU.


Истории от живота: сестрите Бувие или голямата омраза


5. Все пак е политически обвързана
Може би не проявява политическите си интереси на територията на университета, но Роуз не е чак толкова далеч от "семейния бизнес", колкото дава вид. През 2008 г. внучката на най-известната президентска двойка в света се включва в предизборната кампания на Барак Обама.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.