Следва

Start Shopping NOW: дизайните, които да купим сега #onsale и да носим цяла есен

Стил урок на седмицата: въжените сандали

All we need is...

All fashion преди 3 години

Настоящият моден сезон побира в портфолиото си не един или два интересни дизайна по отношение на обувки - сандалите с фини каишки са все така силно желан модел, както на котешката пътечка, така и на улицата; Velcro сандалите и техните dad подобия, които просто могат да се категоризират като груби и носталгично ретро; както и безспорно най-големият акцент - джапанки, при това на ток.

Казаното дотук обаче не изчерпва силуетите, които правят честа поява по Инстаграм фийдовете на модните момичета - по-експериментаторски настроената част от тях се впуска в друго модно приключение, естетически припознато от свободолюбивия бохо дух, странстващ по цяло лято по екзотични дестинации. Говорим именно за въжените сандали, които след плахата си поява предните два летни модни сезона, сега печелят вниманието на големите дизайнерски имена, за да се превърнат в тренди елемент, който силно желаем да притежаваме.

Valentino

Пиерпаоло Пичоли бе първият, който даде нова, луксозна визия на дизайна за Пролет/Лято 2020-та по време на Valentino ревюто, изпращайки моделите да дефилират в приказни летни интерпретации, придружени от равните грубовати, но все пак очарователни сандали. Моделът на италианската къща идва в два цвята - черно и бяло и може да се похвали с много добър моден успех, съдейки по това колко често го засичаме в социалните мрежи. Бялата рокля-риза е вероятно най-лесната, но същевременно и най-въздействаща лятна визия, комплимент към днешния дизайн.

Датчанката Пернил Таисбек е по-скоро почитателка на Chanel интерпретацията на обувката, съчетавайки бяло-сините си въжени сандали с леко раирано плетиво, деним шорти и една модна икона под ръка за абсолютен Chanel синхрон.

При Isabel Marant стайлингът е все така бохо, подобно на всяка друга нейна колекция, а въжените сандали неизменно придружават приятните визии. И тук дизайнът засиява в комбинация от лежерна бяла рокля-риза, убеждавайки ни все повече в казаното, че това е задължителен за сезона аутфит, както и съчетавайки го в лек, цветен принт за нова глътка модно вдъхновение.

Isabel Marant

Isabel Marant

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.