Светът обсъжда: изгорената статуя на Мелания Тръмп в Словения

Светът обсъжда: изгорената статуя на Мелания Тръмп в Словения

It happened on the 4th of July...

Извисената миналата година статуя на американската първа дама в цял ръст в близост до Севница, където Мелания израства, не устоя на времето (или по-скоро на недоброжелателите), за да разказва историята на първообраза си още дълго време. В Деня на независимостта на Америка стилизираната статуя на Мелания Тръмп осъмна... в пламъци.

Местните полицаи дават обещание на създателя - американския артист Брад Дауни, чиято е идеята на скулптурата, да проведат щателно разследване и да открият извършителя на злодеянието във възможно най-кратък срок:

"Искам да знак кой и защо би извършил подобно нещо", коментира Брад.


Мелания Тръмп на 50. Петте най-противоречиви аутфита на Първата дама


Отново Дауни обяснява, че цялостната идея зад произведението му е да акцентира върху доста спорната имиграционна политика на президента Тръмп, като подчертае факта, че самата му съпруга е имигрант.

От другата страна на креативния процес стои словенския скулптор Алеш Жупевц, "направил" Мелания Тръмп с помощта на верижни триони. В интерес на истината, разследването на полицаите може да се окаже трудна задача, защото масово местните не харесват работата на Жупевц - критикуват и осмиват я открито, сравнявайки я с анимационната героиня Смърфиета.


Как ЧРД на Доналд Тръмп стана повод да се потвърдят проблемите в брака с Мелания


В случай, че не правите асоциацията, Алеш изобразява Мелания в синята рокля Ralph Lauren, с която Първата дама се появи в деня на стъпването в длъжност на съпруга си.

Допреди няколко месеца самият Доналд също можеше да се похвали със своя статуя в родината на съпругата си - "дървеният Доналд" обаче, припомняме, приключи по сходен начин - изгорен.


Нова книга за "несподелената история" на Мелания Тръмп и какво ни разказва


 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.