Следва

Брад Пит и Анджелина Джоли партнират щастливо след "много семейна терапия"

Принцеса Райя на Йордания се омъжи за внука на Роалд Дал

Just Married

Love преди 3 години

Докато италианските булки протестира поради "непровеждането" на планираните им сватбени тържества, кралските особи се женят ли женят... Не и принцеса Беатрис, разбира се, нейната сватба се отменя всеки месец поради различна причина, като най-актуалната е COVID-19.

34-годишната Райя бин ал-Хусейн, полусестра на Краля на Йордания Абдула II и Принцесата Беглец - Хая, е последната краска особа, която мина под венчилото. Избраникът й, макар да не носи кралска титла, съвсем не е случаен - 26-годишният британски журналист Нед Донован е внук на известния писател Роалд Дал.


Кралят на Йордания назначава сестра си Хая на дипломатически пост, за да я спаси от завръщане в ОАЕ


Сватбеното празненство се проведе тази седмица във Великобритания в много тесен кръг от близки и роднини на двойката. В недългия списък с гости присъстват имената на майката на булката - абдикиралата Кралица на Йордания, Нур ал-Хусейн, четвъртата и последна съпруга на покойния Хусейн Идн Талал. Първоначално двойката планира пищна традиционна церемония в Йордания, която обаче бива отменена подари глобалната пандемия.

"Наложи се да отложим първоначалните си планове заради пандемията. Също така е доста по-безопасно за роднините на съпруга ми да останат в Обединеното кралство. Когато ситуацията се стабилизира, със сигурност ще отпразнуваме случая и в Йордания", осведоми последователите си в Twitter принцесата.

Новината за годежа на Райя и Нед Донован бе обявена в началото на ноември миналата година - в знак на любов към половинката си, а и за да могат да се оженят законно, внукът на Роалд Дал приема исляма и сменя името си на Фарис Нед Донован. От техни близки йорданските медии разбират, че двойката планира да заживее в Йордания след тържеството.


19-годишната дъщеря на кралица Рания е първата жена пилот в Йордания


Към момента дъщерята на бившия крал на Йордания завършва обучението си в Калифорнийския университет в Лос Анджелис - трето висше учебно заведение, в което се обучава. Кралската наследница има магистърска степен по Японистика от Университета в Единбург и магистърска степен по Японска литература от Колубийския университет в Ню Йорк. Възлюбеният й, вече законен съпруг, е бивш репортер на Times, а последната позиция, която заема, е в Делхи - непосредствено преди сватбата.


Принцеса Райя и брат й Принц Фейзал на посещения в Сеул, 2008

More Love