Следва

Le Male Le Parfum

REPLICA, парфюм с аромат на топла вана от Maison Margiela

DEAL OF THE DAY

Body преди 3 години

Днес в списъка ни с желания е балоненото арома предложение на Maison Margiela. Подобно на предшествениците си от серията парфюми Replica на френската марка, сред които Coffee Break, Springtime in a Park и By the Fireplace, Bubble Bath е вдъхновен от мили познати спомени, които да ни пренасят на пореден "safe place".

В случая ароматът наподобява чувството за гореща вана след прекалено дълъг работен ден. Тоалетната вода имитира интимния момент на релакс след потапянето в пълна догоре вана - прелестен момент от "me time" частта от денонощието.

През 1994 г. модната къща Maison Margiela създава линия за дрехи и аксесоари Replica, вдъхновена от различни характерни елементи от гардеробите на хора из целия ​​свят. Всеки модел от тази линия е точно копие на оригинала и е маркиран с бял етикет, който указва мястото и часа на създаване на продукта, както и негово кратко описание. Ароматите, носещи името, също са посветени на специални моменти и предизвикват топли спомени.

Така например, Beach Walk ни отвежда на плажа, огрян от жаркото слънце в Калви (малко градче в Южна Италия), Jazz Club ни пренася директно в Бруклин с изкусителна смесица от коктейли с ром и аромат на пура, а дървесно-мускусният Lazy Sunday Morning наподобява аромата на току-що изпрани ленени чаршафи.

Новото попълнение в серията, Bubble Bath, пресъздава усещането на потапяне в гореща вана с много, много гъста пяна, обградена от ароматни свещи. Самата композиция е много по-сложна от простата комбинация от сапун и топла вода, която служи като вдъхновение зад името.

Още от най-горните нотки усещаме успокояващия ефект на тоалетната вода; флорален мотив се смесва с лек аромат на бергамот, последван от уханието на розата, лавандулата и жасмин, подчертани от фините нотки кокосов орех, бял мускус и пачули. Резултатът е мек, мускусен и изцяло унисекс.

Bubble Bath допълва колекция от 12 аромата, сред които By the Fireplace, Beach Walk, Jazz Club и Lazy Sunday Morning.

За най-отявлените фенове на марката, ароматът вече може да бъде открит във флагманските магазини, както и при отбрани ритейлъри.

Цената за бутилка от 100 мл е приблизително 227лв.

More Body