Следва

Експерти: Кейт е копие на Кралицата, не на свекърва си Даяна

Съвети и арт вдъхновение от участниците във фотографския конкурс Huawei Next Image Awards

Тази година, фотографският конкурс Huawei Next-Image Awards 2020 дава възможност на участниците да творят и разказват истории, чрез своите кадри, в 6 различни категории! Любители на фотографията от цял свят разкриват своите творби на глобалната арт сцена, в надпревара на креативността

All About Life преди 3 години

Конкурсът на Huawei привлече повече от 700 000 участници от цял свят до момента, като България, традиционно, е сред първите държави по брой подадени заявки за Централна и Източна Европа! Разгръщайки своето творчество, всеки има шанс да спечели три Гран При награди от по 10 000 долара, Huawei P40 Pro и електронен сертификат от глобалния конкурс или някоя от локалните награди, като новия ултрапреносим лаптоп Huawei Matebook X Pro, магическата камера на Huawei P40 Pro и ултрамодерния спортен Watch GT2e.

Фотографията е чудесен способ, чрез който виждаме очарователни детайли и пейзажи в света около нас. Запознайте се със селекция от най-добрите кадри на участниците в Huawei Next-Image Awards 2020, представени досега, от световната и родната сцена. Последвайте съветите, придружени с тях и споделете своя кадър тук в една от категориите: Near Far, Good Night, Hello, Life!, Faces, Live Moments, Storyteller до 31 юли 2020.

Магията на контрастите

Разнообразието от елементи около нас е невероятно стимулиращо. От гледна точка на фотографията си струва внимателно да наблюдавате и доловите контраста на дадена сцена. Обикновено, снимките с по-голям контраст за по-привлекателни за окото на зрителя.
Контрастът може да се основава на подчертаване на разликата между двата компонента в кадъра, свързани с изображението, по отношение на цвят, форма или текстура. Целта на прилагането му е да подчертае съдържанието на изображението. Не се страхувайте да експериментирате, защото ефектите могат да бъдат невероятни!

Природа омайва със своята красота

Природната фотография винаги удивява със своята динамика и съвършеност. Със сигурност това, което стои зад добрите кадри, е улавянето на уникален момент, използвайки интересна светлина и специална техника. Ключът за успеха е да добавите към него неподправена креативна концепция в комбинация с неповторимите възможности на камерата на вашия Huawei смартфон.

Един малък съвет - когато грабвате камерата, за да покажете красотата на природата, е необходимо да оставите малко място за „модела“. Независимо дали става дума за бягащ елен или летяща птица, важно е да го поставите на „точната“ позиция на снимката, оставяйки повече място пред него, отколкото зад него. По този начин ще подчертаете динамиката на неговото движение и ще запазите хармонията на композицията.

Един-единствен мимолетен момент

Снимките представляват запечатват моменти във времето и също така служат като тунели към паралелна реалност. Разбира се, не е лесно да уловите уникалния момент, но си струва да опитате, тъй като със сигурност ще бъде незабравим сувенир в продължение на много години.
Не забравяйте, че светлината е решаващ елемент във фотографията. Често най-доброто време за снимки е така нареченият „golden hour“ или „blue hour“. „Golden hour“ настъпва около час след изгрев и час преди залез слънце, когато светлината е много топла, мека и цветовете са по-отчетливи. Малко по-късно вечерта има „blue hour“. През това време можете да снимате осветени сгради и улични лампи и да придадете невероятна атмосфера на кадъра.

Минимализъм

Фотографиите с богато съдържание са впечатляващи. Понякога обаче, излишъкът от елементи прави посланието зад снимката и концепцията неясни. Когато правим снимка, е хубаво да помислим над посланието от кадъра и да се съсредоточим върху излагането на ключови елементи, като красив нюанс на червено, оригинална композиция или аурата на сцената.

Вдъхновение от България

Всеки от нас може да стане вдъхновител за хиляди други по цял свят! Българските участници в Huawei Next Image Awards 2020 стават част от глобалната арт сцена на мобилната фотография и имат шанс за награда от 10 000 долара от глобалното жури. На родна земя, паралелно, могат да бъдат спечелени също атрактивни награди – изживяване отвъд границите с елегантния лаптоп Huawei Matebook X Pro, неповторимият Huawei P40 Pro с четворна Ultra Vision Leica камера и мощният спортен смартчасовник Watch GT2e. Техните носители ще бъдат определени от жури в състав – ръководителят на магистърска програма „Фотография“ към Националната Художествена Академия – гл. ас. д-р Иван Кюранов, травъл фотографът и носител на награда в глобалния конкурс Next Image Awards за 2019г. Димитър Караниколов, и Лонгруи Циу - Генерален директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Последните два кадъра говорят сами по себе си за таланта на българските представители в Huawei Next Image Awards 2020. Така че, грабвайте своя Huawei смартфон и бъдете креативни! Забавлявайте се и споделете своите най-добри кадри тук!

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.