Съвети и арт вдъхновение от участниците във фотографския конкурс Huawei Next Image Awards

Съвети и арт вдъхновение от участниците във фотографския конкурс Huawei Next Image Awards

Тази година, фотографският конкурс Huawei Next-Image Awards 2020 дава възможност на участниците да творят и разказват истории, чрез своите кадри, в 6 различни категории! Любители на фотографията от цял свят разкриват своите творби на глобалната арт сцена, в надпревара на креативността

Конкурсът на Huawei привлече повече от 700 000 участници от цял свят до момента, като България, традиционно, е сред първите държави по брой подадени заявки за Централна и Източна Европа! Разгръщайки своето творчество, всеки има шанс да спечели три Гран При награди от по 10 000 долара, Huawei P40 Pro и електронен сертификат от глобалния конкурс или някоя от локалните награди, като новия ултрапреносим лаптоп Huawei Matebook X Pro, магическата камера на Huawei P40 Pro и ултрамодерния спортен Watch GT2e.

Фотографията е чудесен способ, чрез който виждаме очарователни детайли и пейзажи в света около нас. Запознайте се със селекция от най-добрите кадри на участниците в Huawei Next-Image Awards 2020, представени досега, от световната и родната сцена. Последвайте съветите, придружени с тях и споделете своя кадър тук в една от категориите: Near Far, Good Night, Hello, Life!, Faces, Live Moments, Storyteller до 31 юли 2020.

Магията на контрастите

Разнообразието от елементи около нас е невероятно стимулиращо. От гледна точка на фотографията си струва внимателно да наблюдавате и доловите контраста на дадена сцена. Обикновено, снимките с по-голям контраст за по-привлекателни за окото на зрителя.
Контрастът може да се основава на подчертаване на разликата между двата компонента в кадъра, свързани с изображението, по отношение на цвят, форма или текстура. Целта на прилагането му е да подчертае съдържанието на изображението. Не се страхувайте да експериментирате, защото ефектите могат да бъдат невероятни!

Природа омайва със своята красота

Природната фотография винаги удивява със своята динамика и съвършеност. Със сигурност това, което стои зад добрите кадри, е улавянето на уникален момент, използвайки интересна светлина и специална техника. Ключът за успеха е да добавите към него неподправена креативна концепция в комбинация с неповторимите възможности на камерата на вашия Huawei смартфон.

Един малък съвет - когато грабвате камерата, за да покажете красотата на природата, е необходимо да оставите малко място за „модела“. Независимо дали става дума за бягащ елен или летяща птица, важно е да го поставите на „точната“ позиция на снимката, оставяйки повече място пред него, отколкото зад него. По този начин ще подчертаете динамиката на неговото движение и ще запазите хармонията на композицията.

Един-единствен мимолетен момент

Снимките представляват запечатват моменти във времето и също така служат като тунели към паралелна реалност. Разбира се, не е лесно да уловите уникалния момент, но си струва да опитате, тъй като със сигурност ще бъде незабравим сувенир в продължение на много години.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.